Artikel top billede

Verizon: Cloud er eneste løsning

Klumme: Firmaer og organisationer kører også forretningskritiske applikationer i skyen - og det er, ifølge Verizon, den eneste løsning på fremtidens datamængder.

Cloud-teknologien er en realitet for langt de fleste af os i vores dagligdag. Skulle man være i tvivl, kan man bare spørge sig selv om følgende: 

• Har du nogensinde selv stået for check-in via en terminal ude i lufthavnen?

• Eller købt en biografbillet online?

• Ordnet selvangivelsen elektronisk?

• Brugt en GPS til at finde den hurtigste vej - eller bare til at finde vej?

• Tjekket via din smartphone, hvornår den bestilte vare ankommer til din fordør?

Hvis svaret er ja til et eller flere af den slags spørgsmål, hvilket det er for de fleste, ja, så er cloud computing ikke bare noget, man taler eller læser om, men også noget, man allerede bruger i hverdagen.

Det samme gælder for virksomheder og organisationer, både private og offentlige og i stort set alle brancher - på sundhedsområdet, inden for transport, detailhandel og i finansielle virksomheder osv. Alle bruger i stigende grad cloud-teknologi, også selv om der er bekymringer i forhold til ydeevne, kontrol og sikkerhed.

Vi begynder nu at se et reelt skifte i viljen til at anvende applikationer i et offentligt datamiljø. Se for eksempel på luftfartsindustrien.

Hvad enten det handler om logistik og håndtering af passagerer, bagage eller post, så kan vi se, hvordan flyselskaberne begynder at arbejde tættere sammen med andre brancher for at skabe et fællesskab, der inkluderer kunder, leverandører og samarbejdspartnere, og som tager afsæt i de offentlige cloud-løsninger, der eksisterer inden for deres respektive økosystemer.

"Vi begynder nu at se et reelt skifte i viljen til at anvende applikationer i et offentligt datamiljø"

Ifølge Verizon's State of the Enterprise Cloud-rapporten bruger virksomheder og organisationer nu cloud til meget mere end udvikling og tests. De kører både eksternt rettede og forretningskritiske applikationer i skyen - og produktions-applikationer står nu for 60 procent af cloud-anvendelsen.

Kigger vi fremad, synes det indlysende, at i en verden hvor mobilitet er normen, og hvor medieindhold fyldt med billeder og lyd tages for givet, vil cloud-løsninger være det eneste sted, hvor de voksende datamængder kan gemmes, være tilgængelige og blive analyseret, når der er behov for det.

Mange cloud-udbydere, der både ønsker at tiltrække og fastholde kunder, vil have større fokus på at skabe mere tyngde i deres tilbud. Integrerede cloud-tilbud vil i stigende grad gøre det muligt at kombinere faste og mobile netværk, systemer, idéer og løsninger, mennesker og ting, intelligens og information.

Vi vil givetvis også se en øget efterspørgsel efter cloud-løsninger, hvor 'one size fits all'-tankegangen er endelig opgivet, og hvor pålideligheden og robustheden samtid er så høj, at det er muligt at afvikle enterprise-class arbejdsbelastninger.

Hvem vil ikke gerne have det hele? Med den udvikling, der i øjeblikket er i gang, kan vi godt tillade os at skrue forventningerne endnu højere op, så cloud-revolutionen kan komme op i et nyt gear.

Dennis Hindsberg er general manager for enterprise sales hos Verizon i Danmark. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere