Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Vrede TDC-kunder: Vi får ikke det bredbånd vi betaler for

Mange TDC-kunder har oplevet for lave hastigheder, selv om telegiganten for nyligt lovede garanterede minimumshastigheder. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du får for lidt.

Siden Computerworld skrev om, at telegiganten TDC droppede sine 'op til´-bredbåndshastigheder' og stedet garanterede minimumhastigheder til sine halv million bredbåndskunder, har Computerworld modtaget et lille dusin læserhenvendelser.

Alle læserhenvendelserne går på, at TDC-kunderne får for lidt.

Hvad enten de har 20, 60 eller 100 Mbit/s-forbindelser, levede hastigheden ikke op til de garantier, som TDC siden sidste uge har stillet til sine kunder, der er hoppet over på selskabets nye produktportefølje med garanterede hastigheder.

"Jeg har været kunde hos TDC i mere end 20 år og betaler i øjeblikket 369 kroner om måneden for bredbånd på 20/2 Mbit/s. + fastnettelefon. Min reelle hastighed måles til 15,890/1,67 Mbits/s," skriver en læser.

"På TDC's hjemmeside reklamerer man med 40/10 Mbits/s til 289 kroner om måneden, garanteret! Jeg betaler altså 80 kr. mere for en hastighed, som kun er 40 procent af det garanterede. Så meget for TDC's 'garantier' og 'kundeservice'," fortsætter Computerworld-læseren.

Forbudt at auto-forbedre kundeoplevelsen

Camilla Sebelius Jørgensen, som kommunikationsmedarbejder hos TDC, er det så ikke lidt forvirrende, at kunder får garanteret og derfor forventer én hastighed, mens I reelt leverer en anden og lavere hastighed?

"På vores ældre produkter er der et spænd mellem eksempelvis 10 til 20 Mbit/s, mens vi nu garanterer en minimumshastighed. Det, vi gør, er, at vi kigger på den specifikke kundes specifikke forbindelse, og så kan vi sige, hvilken hastighed kunden kan få."

Det hjælper åbenbart ikke for de læsere, der har henvendt sig til vores redaktion med lavere hastigheder end forventet?

"Nej, men det kan være, at Computerworld-læserne er på den gamle aftale med 'op til-hastigheder'. På grund af markedsføringsloven kan vi ikke bare flytte kunder over på nye og måske bedre og billigere produkter uden deres tilladelse. Derfor skal vi have kunderne til at kontakte os og give os den tilladelse."

Får du stadig for lidt?

Retter I så ikke bare 'op til 20 Mbit' ned til 'garanteret 10 MB'?

"Det kommer an på kundernes linjer. Vi kan også hjælpe dem med fejlretning, da vi har erfaringer med, at relativt simple ting som driveropdateringer og justering af routerens indstillinger kan hjælpe med at øge hastigheden."

Hvis du som TDC-kunde ikke får nok eller er i tvivl om, hvor hurtigt bredbånd du kan få i dit område, kan du kontakte selskabets kundeservice på følgende adresse: socialemedier@tdc.dk skriv 'Bredbånd' i emnefeltet.

Såfremt du trods TDC's garantier stadig får for lidt, så er du naturligvis også velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion

TDC garanterer din internet-hastighed - får du hvad du skal have?


TDC dropper 'op til' hastigheder - se hvad du kan forvente i stedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere