Artikel top billede

Danske iværksættere: Vi kan forudsige, hvornår du løber næste gang

De danske iværksættere hos Endomondo ved meget om dine løbevaner. Men de vil vide endnu mere og satser derfor på at opruste medarbejderstaben.

Sol, tørvejr og weekend.

Det er opskriften på en god dag for danske Endomondo, der har udviklet en efterhånden verdensberømt løbe-app.

Derfor kom det heller ikke som en stor overraskelse for Mette Lykke, en af virksomhedens tre stiftere, da det viste sig, at søndag den 24. februar blev årets første store dag for Endomondo.

For på denne dag blev måneder med gråt, vådt og køligt vejr afløst af timevis af sol og milde temperaturer. Ja, det lugtede umiskendeligt af forår i Danmark, hvor Endomondo på trods af mere end 20 millioner brugere på verdensplan stadigvæk har en ikke helt ubetydelig del af sine brugere.

Ifølge Mette Lykke er brugernes motionsvaner så forudsigelige, at et kig i kalenderen og i vejrudsigten giver virksomheden en god indikation om de kommende dages brug af app'en.

"Vi er meget afhængige af vejret, og vi har rigtig mange brugere på den nordlige halvkugle, så når det rigtig bliver forår, kan vi sidde minut for minut og se, hvordan det har en effekt. I søndags slog vi rekord i antallet af besøgende på websitet, og sæsonen er kun lige gået i gang," siger hun til Computerworld.

Hun forklarer, at søndagen traditionelt set er Endomondos største dag i ugen. Det er den dag, hvor flest mennesker dyrker motion, mens de senere på dagen eller i løbet af mandagen logger ind på Endomondos hjemmeside for at nærstudere deres løbedata.

Vil udnytte data bedre

Men Endomondo vil gerne have endnu mere ud af de mange data, som virksomheden gemmer om sine brugere.

De mange data kan ikke kun hjælpe virksomheden med at forudsige trafikbelastningen af sine tjenester.

De kan også bruges til at give brugerne endnu bedre indsigt i deres egne data og formkurver og måske blotlægge sammenhænge, som brugerne end ikke selv er bevidste om.

Og derfor planlægger Endomondo at opruste medarbejderstaben med folk, der kan gøre virksomheden endnu skarpere til at bearbejde og anvende de mange data.

"Vi samler sindssygt mange data ind. Bare på en enkelt løbetur kan der sagtens være tusinde gps-punkter, og vi vil gerne være endnu bedre til at udnytte de data. Derfor vil vi på et tidspunkt gerne have fat i folk, som kan tage en ordentlig stak data og hjælpe os med at bygge et endnu bedre produkt og forstå vores brugere endnu bedre," siger hun.

Endomondo: Derfor er fitness-trackere ikke en trussel

I dag har Endomondo 26 ansatte, men inden året er omme, forventes det, at virksomheden vil have flere end 30 ansatte og mere end 30 millioner brugere. 

Det kan være farligt at skue alt for lang tid ud i fremtiden i en teknologibranche, der udvikler sig hastigt, men det er Mette Lykkes forhåbning, at medarbejderstaben om fire år vil være mere end fordoblet. 

Ud over data-analytikere har Endomondo også en forventning om at udvide udviklingsafdelingen, hvor der i dag sidder 14 programmører. 

Startede som McKinsey-konsulent

Endomondo blev stiftet i 2007 af Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck, der alle er tidligere McKinsey-konsulenter med et ønske om at skabe et produkt, der kan gøre motion sjovere. 

Brugeren kan både logge på Endomondo via en app og via websitet. Men Endomondo er først og fremmest en app, der lever på folks smartphones.

Her bruger app'en telefonens gps til at tracke brugerens løbeture. Den kortlægger ruten og giver dig blandt andet oplysninger om tider og gennemsnitshastigheder. 

I dag tilbydes nogle af de samme funktioner dog af en af tidens store trends, fitness-trackere. Det er typisk armbånd som Nike Fuelband, Fitbit og Jawbone Up, der eksempelvis kan måle, hvor meget brugeren bevæger sig i løbet af en dag. 

Fitbit og Nike er ikke trusler

Men de nye fitness-trackere er ikke nødvendigvis direkte konkurrenter til Endomondo, mener Mette Lykke. 

"I dag bliver Endomondo og fitness-trackere brugt på to vidt forskellige måder. Endomondo bruger gps og er derfor bedst til at tracke, når du motionerer, mens fitness-armbånd nok fungerer bedre til at tracke, hvor meget du bevæger dig i løbet af en arbejdsdag, hvor du går frem og tilbage mellem printeren og kaffemaskinen. Men vi tror på, at det er muligt at få de to "usecases" til at spille sammen. Der er bare ikke rigtigt nogen, der gør det endnu," siger hun. 

Hvordan det helt konkret kan ske, vil Mette Lykke ikke røbe. Hun slår dog fast, at det er noget, som Endomondo arbejder på i øjeblikket. 

Derudover nævner hun, at Apples iPhone 5s har indbygget en chip, den såkaldte "M7 coprocessor", der gør det muligt for telefonen at opsamle mange af de samme data, som en fitness-tracker bruger.

Muligheder som Endomondo ifølge Mette Lykke også ønsker at gøre brug af på længere sigt.

Læs også:
Dansk virksomhed med international succes: Derfor ansætter vi kun folk med stil 

Frygter du at få sparket? Gå efter disse it-job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere