Artikel top billede

Klassisk adventure: Jagten på kunstrøvere og de gnostiske skrifter

Computerworld spiller: En vellykket Kickstarter-kampagne forsynede spildesigneren Charles Cecil med finansiering til at lave adventurespillet Broken Sword 5: The Serpent's Curse uden indblanding fra de store spiludgivere. Det har resulteret i en rejse til adventurespillenes guldalder.

I Paris møder den amerikanske kunstforsikringsagent George Stobbart ved et tilfælde den franske journalist Nicole Collard ved en kunstudstilling, som Georges firma er forsikringsmæssigt ansvarlig for. De to har bånd, der går adskillige år tilbage i tiden og har sammen oplevet flere spændende eventyr.

Et nyt af slagsen skydes bogstaveligt talt i gang, da et røveri, af et ellers umiddelbart værdiløst maleri fra galleriet, ender i mordet på galleriejeren. Nicole sætter i løb efter røveren, mens George går i gang med at undersøge gerningsstedet.

Spildesigner af den gamle skole

Spildesigneren Charles Cecil har været den centrale drivkraft i Broken Sword-serien, siden det første spil udkom i 1996, hvor hele adventurespil-genren fyldte meget på spilmarkedet. I det første, tredje og fjerde spil viklede spillenes plot sig omkring myter og fakta forbundet med tempelridderne, mens det andet spil havde mayaerne i fokus.

Charles Cecil bevæger sig med andre ord i det samme emneområde, som forfatteren Dan Brown senere har fået stor succes med at udforske i bøger som Da Vinci Mysteriet og Engle og Dæmoner. Faktisk fungerede Charles Cecil som konsulent på computerspillet The Da Vinci Code, der udkom i kølvandet på filmatiseringen af bogen - han skal dog ikke klandres for det spils middelmådige kvalitet.

Som spildesigner vælger Charles Cecil ikke det laveste sted på gærdet, når han skal fortælle en historie. Det er en af grundene til, at han vendte sig mod Kickstarter for at finde finansieringen til The Serpent's Curse. Målet var at indsamle 400.000 dollar. Resultatet endte på godt 770.000 dollar, og dermed var udviklerholdet sikret arbejdsro.

"Broken Sword 5: The Serpent's Curse er på stort set alle måder en tilbagevenden til klassiske spildyder"

De gnostiske skrifter
I The Serpent's Curse er det ikke nogen større overraskelse, at mordet på galleriejeren og det stjålne maleriet selvfølgelig er en tråd i en langt større konspiration, som involverer de såkaldte gnostiske skrifter og slår alle de okkulte takter an.

Imidlertid lidt ærgerligt, at historien er blevet delt op i to kapitler, da spilleren efter en fire-fem timer i selskab med Nicole og George efterlades med en følelse af, at historien først for alvor får lov at folde sig ud i andet kapitel - som endnu ikke er udkommet.

Spilleren skal heller ikke forvente sig et spil, hvor alle veje gennem plottet står åbent. Der skal fortælles en historie, og det gør Charles Cecil på lineær vis. Spilleren ledes fra scene til scene og skal både have smag for den alvorlige del af plottet som de Benny Hill-platte bifigurer, som er meget typiske for netop Broken Sword-serien.

Klassisk adventurespil

Broken Sword 5: The Serpent's Curse er på stort set alle måder en tilbagevenden til klassiske spildyder, ikke kun når det handler om plot og humor, men også i sit spildesign. Her er tale om regulær 2D-grafik, prærenderede scener og begrænsede bevægelsesmuligheder.

Det er peg og klik eventyr. Omgivelserne skal udforskes. Ting og sager skal samles op og til tider kombineres med hinanden eller nærmiljøet for at bringe plottet videre. Der skal tales med bifigurer og navigeres gennem dialogen for at opnå det ønskede resultat. Hovedparten af spillets opgaver er meget overkommelige, og så er der lige en enkelt eller to, som kræver lidt ekstra damp på hjernecellerne.

På den måde føles The Serpent's Curse som at træde tilbage i tiden til adventurespillenes guldalder. Der bliver vitterligt ikke opfundet nogen nye dybe tallerkner - og hvorfor skulle der også det, når tallerkenen ikke fejler noget.

Broken Sword 5: The Serpent's Curse første episode kan downloades via Steam eller iTunes. Anden episode udkommer i løbet af foråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere