Artikel top billede

Datters Facebook-blær koster far 430.000 kroner

En åbenmundet datter koster sin far en lille halv million kroner oven på en lidt for ærlig Facebook-opdatering.

Hvis du skal råbe højt på Facebook, skal du nok lige sikre dig, at det er noget, du rent faktisk må råbe højt om.

Det har den unge amerikanske kvinde Dana Snay formentlig lært på den hårde måde, efter hun var lidt for åbenmundet om sin fars fyring og efterfølgende kompensation fra arbejdsgiveren.

Forhistorien er ifølge Miami Herald, at faderen, den nu 69-årige Patrick Snay, i 2010 ikke fik forlænget sin kontrakt som inspektør for Gulliver-forskolen i Miami, efter at han ellers havde bestredet posten som skolens leder i flere år.

Det fik den fyrede inspektør til at lægge sag an mod sin arbejdsgiver, Gulliver Skolen, som i november 2011 tabte sagen om aldersdiskrimination og aftalte at betale 80.000 dollar (432.000 kroner) i kompensation til Patrick Snay.

Den famøse opdatering

De penge blev udbetalt i forliget mellem skolen og den tidligere skoleinspektør, som i samme instans underskrev en fortrolighedsaftale med sin tidligere arbejdsgiver.

Patrick Snays datter, Dana Snay, fik som en af de første overrakt beskeden om forliget.

Som tidligere elev på faderens skole og nu collegestuderende og barista hos Starbucks kunne hun ikke dy sig for at lade sine 1.200 Facebook-venner vide, at familien havde scoret en økonomisk gevinst.

"Mor og Far Snay vandt sagen mod Gulliver. Gulliver skal nu officielt betale for min ferie i Europa til sommer. Fryd!" skrev hun på Facebook.

Facebook-opdateringen røg ud til Dana Snays Facebook-venner, hvoraf mange havde tilknytning til faderens tidligere skole.

Opdateringen fløj også forbi Gulliverskolens advokat, der anså opdateringen som et klokkeklart brud på fortrolighedsaftalen og ville derfor ikke udbetale erstatningen.

Familien Snay lagde sag an mod skolen endnu en gang og vandt i første omgang, men skolen appellerede denne afgørelse og slap i sidste ende for at udbetale kompensationen på 80.000 dollar.

Ingen af parterne har haft lyst til at udtale sig til Miami Herald i sagen.

Læs også: 
Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen

Facebook fylder rundt: Se den vilde forandring på 10 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere