Artikel top billede

Rullende 3D-printer rykker ud til iværksættere

Et rullende højteknologisk værksted skal sparke gang i innovationen i de danske virksomheder.

De danske virksomheder og iværksættere bugner af ideer, som ved brug af den nyeste teknologi skal hjælpes til verden.

Det mener blandt andet Væksthus Sjælland, der i samarbejde med Industriens Fond, Erhvervsstyrelsen og Region Sjælland har startet et projekt med et rullende "FabLab", som skal hjælpe iværksættere og virksomheder med at materialisere prototyper af kommende produkter.

I det rullende FabLab vil der være mulighed for at låne 3D-printere, laserskærer og lignende værktøjer.

"Tidligere krævede en prototype lang tid - i dag klares det af en 3D-printer, og den vundne tid kan bruge til at videreudvikle og optimere designet," fortæller Mads Lebech, som er adm. direktør i Industriens Fond i en pressemeddelelse, og tilføjer: 

"Det er en fantastisk mulighed for både virksomheder og iværksættere til at få en hurtigere og bedre innovationsproces." 

FabLab på vejen

FabLab-begrebet er opfundet på MIT-universitetet i USA, og handler om at stille de nyeste teknologier til rådighed for opfindere, iværksættere og virksomheder, så de bedst muligt får mulighed for at få deres ideer ud i livet.

"Når man skal arbejde med innovation, skal man helst ikke være begrænset. Og i Det Mobile FabLab kommer vi ud til virksomheder og iværksættere med teknologier, der gør, at vi kan "printe" prototyper og modeller af stort set alt," fortæller projektleder Christian Woergaard, Det Mobile FabLab.

Der findes allerede i dag en del Fablabs rundt omkring i det danske land, men med det nye projekt vil de fire partnere med Industriens Fond i spidsen forsøge at komme ud til endnu flere af de kloge danske hoveder.

Kræver CVR-nummer
Det mobile FabLab er et nationalt projekt og er i øjeblikket i færd med at planlægge ruten rundt i Danmark.

Ønsker man som iværksætter at opleve FabLab'et, kræver det et CVR-nummer, og at man tilmelder sig på Det mobile FabLabs hjemmeside til en kommende workshop.

Er man derimod en virksomhed med over 20 ansatte, kan man få et individuelt forløb i det mobile FabLab. Begge gange er der uddannet personale til at hjælpe, og i begge tilfælde er det gratis at deltage. 

Målet for projektet er at nå op imod 400 virksomheder i en periode frem til april 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere