Artikel top billede

25.000 servere hacket i al hemmelighed: Sådan misbruges de

Mange tusinde servere er blevet hacket af en gruppe it-kriminelle og misbruges nu til at gå direkte efter dig.

Siden 2011 er 25.000 Unix-baserede servere blevet hacket af it-kriminelle, der ved at byde ind på serverne har kunnet udnytte serverne til blandt andet at udsende store mændger spam-mails.

Det er sikkerhedsfirmaet ESET, der har afsløret det store server-hack, hvor der skal være udsendt flere end 35 millioner spam-beskeder hver eneste dag.

Det skriver det britiske it-medie V3.

De kriminelles aktiviteter har gået under kodenavnet Operation Windigo, og det blev afsløret af ESET i samarbejde med det tyske Computer Emergency Response Team (CERT) og Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC).

Hackerangrebet har fundet sted ved, at de kriminelle via avanceret malware fik kontrol med Unix-serverne, hvorefter besøgende på diverse sider, der var hostet på serverne, også blev ramt.

Er sket stort set ubemærket

Det drejer sig blandt andet om siderne cPanel.net og Linux Foundation, skriver V3.

"Windigo har taget til i styrke, stort set uden at være blevet bemærket af sikkerheds-miljøet, i mere end to og et halvt år, og har i øjeblikket flere end 10.000 servere under kontrol," lyder det fra ESET, der oplyser, at der hver eneste dag udsendes millioner af spam-beskeder.

"Endnu værre er det, at over en halv million computere hver eneste dag er i risiko for at blive inficeret, når de besøger websider, der er ramt af webserver-malware, som Operation Windigo har plantet, og som videresender til ondsindede exploit kits og reklamer."

V3 skriver, at ESET oplyser, at en del server-administratorer godt er klar over problemet, men ikke har gjort noget ved det.

"Vi ved godt, at det er hårdt at skulle slette din server og starte fra scratch, mens hvis hackere har stjålet eller brudt dine login-oplysninger og har fjernadgang til dine servere, har du ikke råd til at tage nogen risiko."

Læs også:

Disse tre trends skal sikkerhedsfolk have styr på




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere