Artikel top billede

Efter to års arbejde med at opbygge infrastrukturforhandleren Edgemo kan direktør og medejer Lars Andersen præsentere selskabets første overskud.

Fra 0 til 46 ansatte på to år: Jysk firma buldrer fremad

Store investeringer giver pote for it-opkomling: Der begynder at komme penge i kassen.

Der har været fart over feltet, siden den østjyske it-forhandler Edgemo blev stiftet for to og et halvt år siden. Og efter en dyr opstart er selskabet nu for alvor begyndt at tjene penge.

Siden selskabet blev stiftet i slutningen af 2011 er man gået fra nul til 46 medarbejdere, og alene det sidste år er antallet af medarbejdere steget med 20 mand.

Og væksten på medarbejdersiden slår igennem på omsætningen, som i 2013 nåede op på 168 millioner kroner - mere end en tredobling på bare et år.

"Vi tjener penge måned for måned"

Endnu mere opmuntrende er dog bundlinien, hvor resultatet før skat er vendt fra et minus i 2012 på fem millioner kroner til et lille plus på 1,3 millioner kroner.

"Sidste år var et kvantespring i forhold til at ansætte nye medarbejdere. Nu er vores nye kolleger kørt ind, og vi tjener penge måned for måned. Det har vi gjort siden august i fjor," siger direktør og medejer Lars Andersen

Edgemo slås dog stadig med efterveerne af de store investeringer, som er foretaget, siden firmaet blev stiftet stiftet tilbage i november 2011. Det slår igennem i form af en negativ egenkapital på 3,3 millioner kroner.

Lars Andersen ser dog med fortrøstning på fremtiden. En god kassekredit dækker selskabets behov for kapital her og nu, og går det efter planen, kommer Edgemo ud af 2014 med en positiv egenkapital, siger han.

"Skal vi ikke bare sige det på jysk: At vi går efter at få reetableret egenkapitalen," siger Lars Andersen.

Han regner dog ikke med, at Edgemo i år vil gentage den voldsomme vækst fra 2013.

2014 er et konsolideringsår

"2014 er lidt af et konsolideringsår. Vores ambition er at vise til omverdenen, at vi er en virksomhed, der er solid at handle med, at vi leverer det, vi lover, og at økonomien hænger sammen," siger Edgemo-direktøren.

Edgemo blev stiftet tilbage i 2011 blandt andet med kapital fra investoren Johannes Bach, som også også er medejer i distributøren DCC (Dansk Computer Center), som Edgemo deler adresse med i Hinnerup ved Aarhus.

Edgemo baserer sin forretning på at levere it-infrastruktur gående fra pc'er, Microsoft Systemcenter, desktop-virtualisering baseret på Citrix-løsninger, server storage-løsninger og unified communications.

Læs også:

Edgemo dræner stadig Atea for ansatte

Krisen kradser ikke mere: Der er job i it-branchen igen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere