Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overblik: Her er programmørens fremtid - kan du være med?

Overblik: Aldrig har der været så stort behov for programmører med skills. Programmør-verdenen er under hastig udvikling. Her får du et indblik i de vigtigste hjørnesten lige nu.

Overblik: Der har aldrig været så meget it i verden, som der er nu, og der har aldrig været så meget brug for programmører, som der er nu.

Teknologi-brugen og mulighederne, som den fører med sig, udvikler sig i høj hastighed, og der er kamp om innovative løsninger, nye forretnings-processer, ny teknologi og mere effektive løsninger.

Centralt i det hele finder vi programmøren, der har til opgave at sørge for, at ideerne, arkitekturerne og de omgangsrige tegninger og skitser bliver omformet til brugbare og konkrete løsninger.

Sådan har det altid været. Men for programmøren gælder det, at jobkravene udvikler sig mindst lige så hurtigt som teknologi-brugen. Cloud, app, social, mobility stiller alle nye krav til de skills, som en programmør skal have med i værktøjskassen.

Programmøren skal i dag have styr på mange avancerede værktøjer og tendenser i en stedse mere og mere spraglet virkelighed, hvor teknologierne ikke desto mindre hænger nøje sammen og i stigende omfang er indbyrdes afhængige.

Lykkes det, har han stor indflydelse og kan blive en afgørende person i organisationen.

"Nørderne har mere power, end de nogensinde har haft. De har power nok til, at hele business-modellen for software-industrien fuldstændig har ændret sig," lyder det fra danskeren Anders Hejlsberg, der står i spidsen for Microsofts C#-team.

Klik videre og se nogle af de udfordringer og tendenser, som du som programmør i dag står over for.


Derfor er programmører vigtigere end nogensinde
Interview: Den klassiske programmør har måske aldrig været vigtigere end nu, mener den verdensberømte danske programmør, Anders Hejlsberg. Se her hvorfor.


Sådan skriver programmøren den perfekte kode.
Programmører kan ofte være uenige om, hvordan man skriver kode på den bedste måde. Men nogle ting er de bare enige om, viser stor analyse. Se her, om du skriver tingene 'rigtigt' eller 'forkert'.


Disse ting irriterer programmørerne allermest på arbejde
Der findes mange måder at smadre en programmørs produktivitet på. Se nogle af de værste her.


Her er de allersværeste programmør-opgaver
Se de opgaver, som software-udviklerne synes er allersværest.


De mest udbredte programmør-fejl: Sådan skal it-chefen ikke gøre
Det kan komme til at koste kassen, hvis programmørerne tvinges til at springe over, hvor gærdet er lavest. Se hvilke fejl, som programmørerne mener, at it-chefen typisk begår.


Fed løn er ikke alt: Disse ting er mindst lige så vigtige som en god løn
En god løn er langt fra nok, hvis man vil have fat i dygtige medarbejdere. Se her, hvad medarbejderne især tænder på.


Når du kun vil have de bedste: Sådan får du fat i de bedste udviklere
Alle virksomheder får på et eller tidspunkt brug for udviklere. Se her, hvordan du får ansat de bedste programmører.


Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere.

Vinderen af IT-Prisen 2014 er manden bag blandt andet Turbo Pascal og C#, Anders Hejlsberg. Her fortæller den verdenskendte it-dansker om programmeringens udvikling gennem tiderne - og om fremtidsplanerne.


Få dog afskaffet sløjd og håndgerning - lad os lære noget it
Computerworld mener: I skolen skal ungerne lære at slå søm i og save i træ. Men vi skulle da hellere lære dem at kode og designe it-systemer. Velkommen til første skoledag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere