Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger løsladt - nu begynder den vilde skattejagt

Den tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger er sat på fri fod efter godt fem år i fængsel. Alligevel slipper ordensmagten ham næppe af syne igen lige med det samme.

Danmarkshistoriens største it-svindler, Stein Bagger, er i sidste uge blevet løsladt.

Dermed er jagten også gået ind på 200 millioner kroner, som han menes at have stoppet til side, inden tæppet blev revet væk under ham i IT Factory-skandalen.

Det skriver Ekstra Bladet, som med baggrund i flere kildeudsagn omtaler, at Stein Bagger er blevet prøveløsladt efter godt fem års fængsel.

På grund af de manglende 200 millioner kroner i IT Factory-sagen er det langt fra sikkert, at Stein Bagger får fred, selvom han har udstået sin straf.

"Alle, altså politi, kreditorer og måske endda kuratoren, vil med stor sandsynlighed se på, hvad Stein Bagger nu foretager sig," siger kurator i boet efter IT Factory, Boris Frederiksen, til Ekstra Bladet.

Boris Frederiksen forventer ingen døgnbemanding på grund af ressourcemangel hos ordensmagten, men imødeser en vis opmærksomhed rettet mod Stein Bagger.

"De (politiet, red.) har gjort, hvad de kunne frem til nu, og det vil de uden tvivl blive ved med, siger han til Ekstra Bladet.

En uge på flugt

Efter hele IT Factory-skandalen for alvor begyndte at rulle i slutningen af november 2008, forsvandt Stein Bagger ganske uventet under en forretningsrejse i Dubai.

Turen gik til New York, hvorefter han tog flugten over det amerikanske kontinent til Los Angeles, hvor han meldte sig selv til politiet.

Ingen ved præcis, hvad han foretog sig i de 10 dage på flugt, og de mest hårdnakkede rygter går på, at Stein Bagger har gravet pengene ned et sted på bilturen fra New York til Los Angeles.

"Hvis han pludselig opfører sig meget anderledes eller simpelt hen ser velhavende ud, så er det interessant. Der vil løbende blive holdt øje med ham i et passende omfang," siger Boris Frederiksen til Ekstra Bladet.

Samtidig er det kendt, at den tidligere IT Factory-direktør har udeståender med den kriminelle underverden, som efter sigende også har blikket rettet mod Stein Baggers mange forsvundne millioner.

"Jeg hørte rygter om, at det ikke vil være uproblematisk at være i besiddelse af ulovlige penge i det omfang, som der kan være tale om her. Men jeg kender ikke miljøet godt nok til at sige noget konkret om hans situation," siger Boris Frederiksen

Du kan læse meget mere om Stein Bagger og IT Factory-sagen i Computerworlds arkiv.

Læs også:

Politiets største brølere: Hvor er IT Factory-pengene?

Her er ti huller i Stein Bagger-sagen

Her er seks kulørte Stein Bagger-historier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere