Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Priskrig: Microsoft sænker priser på centrale produkter med op til 65 procent

En af Microsofts store konkurrenter har sænket priserne. Nu svarer Microsoft igen.

Microsoft sænker priserne på selskabets mange Azure-cloud-tjenester, der spiller en central rolle i Microsofts fremtidige strategi med at få flyttet væsentlige dele af forretningen over i cloud-datacentre.

Du kan læse mere om Microsofts strategi og planer her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsoft konkurrerer på området ikke mindst med amerikanske Amazon Web Services, der i de senere år er buldret frem på cloud-markedet.

Sænkningen af priserne for Azure-løsningerne skyldes da også ifølge Microsoft, at selskabet vil matche Amazons priser for tilsvarende løsninger.

Amazon sænkede priserne for Amazon Web Services i sidste uge. Det samme gjorde den tredje store spiller på området, Google.

Det kan du læse mere om her: Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Sænker med op til 35 procent

Microsoft sænker priserne på datahåndtering med op til 35 procent, mens storage-priserne sænkes med op til 65 procent.

Hertil kommer, at Microsoft vil indføre en ny region-baseret pris-struktur, hvor det bliver billigere, hvis man kan leve med, at ens data ikke håndteres i en bestemt region af verden.

Microsofts Azure-chef, Steve Martin, skriver i en blog-post, at Microsoft forpligter sig til altid at matche Amazons priser på de bredere services, de såkaldte commodity services.

Han skriver samtidig, at prisen selvfølgelig har betydning, men at innovation og kvalitet på sigt vil vise sig langt vigtigere end lave priser for de helt almindelige og mest udbredte 'flade' cloud-services.

Meldingen fra Microsoft kommer, netop som selskabet afvikler sin store udvikler-konference, Build, der finder sted i San Francisco.

Computerworld er med på Build-konferencen og rapporterer løbende i de kommende dage.

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data

Google sænker priser på vigtige tjenester: Derfor er priserne for høje

Når du ruller cloud-løsningen ud: Disse ting skal du passe på




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere