Artikel top billede

Tre år efter lanceringen: Sådan sælger Googles Chromebooks

Er Googles Chromebook-maskiner blevet den bombe på markedet, som mange ventede, eller er der tale om en fuser?

Her godt og vel tre år efter, at Google lancerede sine Chromebooks, begynder salget at få lidt mere medvind.

Men mens de relativt billige bærbare, der kører med et minimalt styresystem og ellers anvender Googles cloud-tjenester, har solgt fornuftigt i USA, så har de endnu ikke for alvor skabt den revolution på det globale marked, som nogle ventede kunne ske.

ABI Research skriver i en markedsopgørelse, at der blev sendt omkring 2,1 millioner Chromebooks afsted fra fabrikkerne i 2013 - og at det næsten var 89 procent af dem, der røg ud på det nordamerikanske marked.

Med andre ord har antallet af Chromebooks i Europa sidste år ikke været noget at skrive hjem om.

Analysefirmaet venter dog årlige vækstrater for Chromebook'en på 28 procent i de kommende år på grund af Googles globale satsning, så antallet af shipments når 11 millioner i 2019.

XP kan hjælpe Chromebook

ABI peger på, at den lave pris (i gennemsnit 338 dollar) for en en Chromebook kan ruske godt op i pc-markedet - og det hjælpes godt på vej af stramme it-budgetter og en særlig interesse fra uddannelsessektoren for de billige og let administrerbare maskiner.

"Fremadrettet forventer ABI Research, at prisen, connectivity og en større afhængighed af cloud-tjenester vil være drivkræfter for ultrabærbare. Chromebooks har potentialet til at ændre markedet, og forbrugerne er endnu uafklarede, men ikke desto mindre nysgerrige."

"Der er mange begivenheder, der kan ændre markedet i 2014, inklusive Windows XP's end-of-life, at man tager Chromebooks til sig og et stærkere fokus på web og cloud-tjenester," lyder det desuden fra analysefirmaet.

London-bydelen Barking and Dagenham har i øvrigt netop meldt ud, at man skifter fra Windows XP til Chromebooks, fordi XP-supporten ophører.

Det betyder, at omkring 3.500 stationære og 800 bærbare XP-maskiner bliver erstattet med Chromebooks og Chromeboxes.

Den øvelse venter man at kunne spare omkring 3,6 millioner kroner på i forhold til, hvis man havde opgraderet til nye Windows-maskiner, skriver det britiske V3.

Chromebook produceres i dag af selskaber som Acer, HP, Samsung, Asus og Toshiba.

Læs også:

Google klar med ny pc: Chromebook

Styresystemernes tid er ved at være omme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere