Artikel top billede

Afsløring: Denne videoafspiller æder dit batteri råt

En test afslører, at en uhyre populær medieafspiller gør det slemme ved batteriet på din bærbare computer eller tablet-pc.

Det er stor forskel på, hvor hurtigt batteritiden skrumper ind på din bærbare pc eller tablet-pc, når du ser videofiler.

De fleste ved godt, at man med diverse kneb kan kan forsøge at maksimere batteritiden - eksempelvis ved at skrue ned for lysstyrken - men vidste du også, at nogle medieafspillere og nogle filformater er langt værre end andre til at sluge batteriet?

En test hos it-mediet TechSpot ser nærmere på, hvordan eksempelvis Windows Media Player og VLC er forskellige i forhold til batteri-forbruget, og på de forskellige fil-formaters evne til at udnytte batteriet bedst muligt.

Der blev testet på blandt andet en bærbar Acer Timeline M3 med Ivy Bridge-arkitektur, hvor skærmstyrken var sat til 75 procent.

TechSpot konkluderer, at den nye Video App, der kommer indbygget i Microsofts Windows 8 (ikke det samme som Windows Media Player) er langt den mest effektive.

Den klarede mere end syv og en halv times afspilning af en 720p H.264-video.

Til sammenligning klarede VLC til Windows 8 som som den dårligste afspiller blot lidt mere end fire timers afspilning med den samme opsætning, lyder det hos TechSpot.

Derfor har softwaren stor betydning

En afspiller som MPC-HC klarede sig heller ikke ret godt, mens Windows Media Player ligger midt i feltet.

"Populære gratis alternativer som VLC og MPC-HC er ikke så effektive, som du måske ville forvente. Hvis du vælger at afspille en video i VLC frem for standard video-app'en, resulterer det tre timers mindre afspilnings-tid, hvilket er langt fra ideelt."

Uanset hvilken afspiller man vælger, har selve filformatet også stor betydning.

Ifølge TechSpot-testen er H.264 720p det format, der er blidest ved dit batteri, mens HEVC 1080p klarer testen dårligst.

Du kan se nærmere på alle resultaterne hos TechSpot her.

Computerworld har tidligere sat fokus på, hvordan forskellige algoritmer kan have stor betydning for eksempelvis batteritiden på en bærbar computer - læs mere om det her.

Læs også:

Sådan kan nye algoritmer booste din hardware

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets energi

Ny batteri-type er mindre. kraftigere og har turbo-opladning




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere