Artikel top billede

Nye administrator-funktioner i Dropbox for Business.

Sådan vil Dropbox vinde dig som kunde: Har en ny plan

Dropbox sætter det tunge skyts ind på at vinde din arbejdsplads som kunde. Og planen ser lovende ud, mener en ekspert.

Rigtig mange it-chefer har i de seneste år haft et svært forhold til Dropbox, fordi medarbejderne anvender tjenesten, selv om det ikke er noget, it-afdelingen har sagt god for.

Men måske en stribe nye tiltag fra Dropbox' side kan betyde, at it-afdelingerne vil begynde at omfavne Dropbox?

"Dropbox har fundet en rigtig fornuftig vej til virksomheder: én funktion ad gangen."

Sådan skriver Forresters CIO-rådgiver Ted Schadler i en kommentar til de annonceringer, Dropbox har haft lige før påske - læs mere om dem her.

Det er særligt de nye muligheder med Dropbox for Business, der får Ted Schadler til at mene, at Dropbox har fat i noget helt rigtigt i forhold til både virksomhedens egen fremtid og de 275 millioner brugere, tjenesten har.

For med Dropbox for Business giver Dropbox nu it-cheferne mulighed for at lade medarbejderne anvende tjenesten til både private og professionelle formål.

Administratorer får ifølge Dropbox et bedre overblik og mere kontrol over virksomhedens data og kan eksempelvis bruge remote wipe til at beskytte fortrolige informationer, ligesom logs giver et overblik over, hvordan Dropbox for Business bliver anvendt, og hvem der tilgår informationerne hvornår.

Dette er en smart løsning

Samtidig forsøger Dropbox nu at komme med et svar på, hvordan medarbejdernes privatliv og arbejdsliv både kan samles og adskilles på samme tid.

"Medarbejdere kan linke virksomhedens Dropbox til deres personlige Dropbox, så de ser alle deres filer på en konsistent måde."

"Når en medarbejder forlader virksomheden, forsvinder virksomhedens Dropbox fra personlige devices (hvis det virker efter hensigten)," skriver Ted Schadler.

Han mener, at det kan betyde, at medarbejderne begynder at flytte virksomhedens data væk fra deres personlige Dropbox og over til virksomhedens Dropbox, så it-afdelingen igen får kontrollen.

Samtidig er Dropbox ved at få opbygget et omfattende partner-netværk, der kan være med til at positionere tjenesten som internet-æraens filsystem, mener Forrester-analytikeren.

"Dropbox for Business med linkede mapper er en fantastisk arkitektur, der kan adressere virksomhedens sikkerhedsmæssige og administrative ansvar, mens personens privatliv og frihed bevares."

"Vi mener, at de fleste SaaS-virksomheder med både et erhvervs- og privatmarked bør tage denne model i brug. For teknologi-ledere er det en måde at løse consumerization-udfordringen på: Giv medarbejdere et velkendt værktøj med erhvervsfunktioner," skriver Ted Schadler.

Så mange bruger Dropbox

For nogle danske it-chefer kan det være en udfordring, at en tjeneste som Dropbox med et amerikansk datacenter-setup (delvist hos Amazon) ikke nødvendigvis kan bruges til alle typer af data på grund af lovgivningen.

En afstemning på Computerworld før jul viste dog, at Dropbox allerede er den mest populære tjeneste til online storage blandt læserne.

29 procent af de 1121 læsere, der stemte, anvendte Dropbox.

Microsofts SkyDríve kom ind på andenpladsen med 17 procent, mens Google Drive fik 11 procent af stemmerne.

Læs også:

Dropbox i frontal-angreb på Google og Microsoft




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Sports Connection ApS

IT Business Developers
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere