Artikel top billede

Medie: Sikkerhedstjeneste har udnyttet "Heartbleed" i årevis

I mindst to år har NSA kendt til den nyopdagede "Heartbleed bug", men valgte at udnytte fejlen fremfor at advare offentligheden.

I over to år har den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA kendt til "heartbleed bug", som et omfattende stort antal hjemmesider har haft.

Fejlen betyder, at hjemmesiderne sender følsomme data uden kontrol.

Historien om NSA's kendskab til Heartbleed kommer fra det amerikanske medie Bloomberg. NSA har nægtet kendskabet til Heartbleed overfor Bloomberg.

Estimeret til at have ramt basissikkerheden hos godt og vel to/tredjedele af alle hjemmesider på internettet, bliver Heartbleed kaldt en af de største sikkerhedsfejl i internettets historie.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan du sikrer dig efter Heartbleed. Læs mere her

NSA's to roller

NSA har været målskive for utallige historier de sidste ni måneder, efter at whistleblower Edward Snowden fremlagde sine første historier om omfattende og generalisernede overvågning.

Men NSA har også en anden rolle i USA: At finde sikkerhedshuller, som hackere kan få adgang til.

Sikkerhedsfejlen i Heartbleed ligger i Open-Sourcekoden OpenSSL og blev altså fundet af NSA for mindst to år siden.

Men i stedet for at advare offentligheden begyndte NSA at udnytte sikkerhedshullet. Det fortæller flere kilder til Bloomberg, der fortæller, at heartbleed hurtigt blev et basisredskab for NSA til at indsamle fortrolige oplysninger om folk.

Præsident Barack Obama har efter Bloombergs afsløringer udtalt, at der vil blive fremsat en arbejdsgruppe, som skal se på NSA's overvågningsaktiviteter.

Blandt andet foreslås det, at NSA skal bruge deres tusinder af agenter til at lukke sikkerhedshuller og kun i "sjældne tilfælde" udnytte dem.

Læs også:

Værd at vide om Heartbleed: Fem svar der kan hjælpe dig

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere