Artikel top billede

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner

En fejl i et i forvejen udskældt it-system har kostet en halv milliard kroner. "Det er ikke så godt," lyder det.

Et notat fra Skat afslører, at fejl i et it-system til opkrævelse af blandt andet licens og p-bøder har kostet statskassen en halv milliard kroner.

Det skriver Metroxpress.

Årsagen er, at det omstridte system EFI ikke gjorde Skats folk opmærksomme på, at visse regninger stod overfor at blive forældede.

Til avisen bekræfter formand Jørn Rise fra Dansk Told og Skatteforbund, at en af fejlene er, at der ikke er indført forældelsesdatoer på regninger i systemet.

"Det er ikke så godt. Folk skal jo ikke betale de krav, der er blevet forældede. Mange regninger er blevet forældede, uden at Skat har vidst noget om det," udtaler han til Metroxpress.

508 millioner kroner

Underdirektør for Betaling og Inddrivelse i Skat Kirsten Otbo skriver i en mail til avisen:

"Skats regnskab for 2013 er blevet reduceret med 508 millioner kroner for at tage højde for, at en del af posterne i regnskabet de facto er forældede, men endnu ikke afskrevet i regnskabet."

"Skat er ved at opgøre det konkrete omfang af og årsag til forældede krav."

Det er ikke første gang, at EFI-systemet har været i vælten. For nylig kom det frem, at Skat har måttet indkalde flere hundrede ekstra folk for at få bugt med opkrævningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere