Artikel top billede

(Foto: Eskestad Mik Jyllands-Posten / ESKESTAD MIK)

Blodrøde tal: Men bestyrelses-boss scorer lønhop

Der er lagt op til lønforhøjelse til bestyrelsesformand for en dansk it-virksomhed, der de sidste år har kørt med et samlet underskud på cirka 180 millioner kroner.

It-sikkerhedsfirmaet Comendo A/S har for nylig aflagt regnskab, der viste et underskud på 18 millioner kroner.

Men bestyrelsesformand og medejer Torben Aagaard bliver nu stillet en pæn lønforhøjelse i udsigt.

Det fremgår af indkaldelsen til det børsnoterede selskabs generalforsamling.

Således skal honoraret stige til 300.000 kroner fra 250.000 kroner.

"Bestyrelsen indstiller, at generalforsamlingen godkender, at honoraret til bestyrelsesformanden hæves fra DKK 250.000 til DKK 300.000 årligt, således at bestyrelsesformanden modtager dobbelt grundhonorar," fremgår det af indkaldelsen.

Af seneste regnskab fremgik det i øvrigt også, at bestyrelsesformanden fik stillet fri bil til rådighed i december 2013.

Selskabets omsætning er 53 millioner kroner.

Comendo A/S har - dog med forskellige bestyrelsesformænd - siden 2008 bogført et samlet underskud før skat på mere end 180 millioner kroner.

Ekspert: I den høje ende
Professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet, der er ekspert i ledelse, vurderer, at 300.000 kroner i honorar er i den høje ende, set i forhold til selskabets omsætning om resultater.

"Generelt er det i den høje ende, men det er jo en it-virksomhed, hvor pengene sommetider sidder lidt løsere end andre steder," udtaler han.

Han undrer sig dog om timingen.

"Jeg synes dog, at timingen umiddelbart virker underlig - de kører med kæmpe underskud."

"Enten er de inde i en voldsom vækst eller også må bestyrelsesformanden formodes at yde en ekstraordinær indsats i denne periode - hvad skulle ellers retfærdiggøre fri bil?" spørger Anders Drejer.

Ikke uafhængig

Indkaldelsen til generalforsamlingen indeholder også et par andre oplysninger om bestyrelsesformand Torben Aagaard.

"Torben Aagaard anses ikke for at være uafhængigt bestyrelsesmedlem, henset til Comendos tidligere tilgodehavende hos et af Torben Aagaard kontrolleret selskab, som beskrevet i note 25 i den reviderede årsrapport for 2013," skriver selskabet i regnskabet.

Note 25 beskriver lidt firkantet stillet op (se noten i boksen) at der i juni 2013 blev indgået forlig mellem formandens firma Como Group A/S og Comendo A/S om et tilgodehavende.

Et tilgodehavende som den tidligere CEO Gert Rieder også kom ind på i forbindelse med den tidligere bestyrelses exit fra selskabet.

Læs om den lækkede CEO-mail her, der beskriver trusler om konkursbegæring imod Como Group.

Heller ikke Torben Aagaards fætter Jesper Aagaard anses som uafhængigt medlem af Comendo-bestyrelsen, da han fra 2006 til 2012 har indtaget ledende stillinger i virksomheden.

11 millioner kroner

I øvrigt var en væsentligt post i det seneste regnskab en afventende betaling på omkring 11 millioner kroner fra Interroute, der købte dele af Comendo-virksomheden.

I Interroute Danmark er Jesper Aagaard i dag direktør.

Således fremgår det af det seneste regnskab fra Comendo A/S:

"Jesper Aagaard har modtaget stay on bonus som led i salget af Comendo Network A/S til Interoute Managed Services
Danmark A/S, hvor bestyrelsesmedlem Jesper Aagaard er direktør".

Comendo A/S generalforsamling, hvor lønforhøjelsen til bestyrelsesformanden foreslås vedtaget, finder sted tirsdag den 29. april 2014.

Bestyrelsesformand Torben Aagaard ønsker ikke at kommentere på oplysningerne i artiklen.

"Jeg har ingen kommentarer. Vi håndterer aktionærrelaterede forhold på vores generalforsamling og i bestyrelsen. Ikke i medierne," skriver han kortfatter i en mail til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere