Artikel top billede

Fra Microsofts udviklings-afdeling: Så vild bliver Kinect i fremtiden

Se nogle af de vilde teknologier, der kan være på vej på grundlag af Microsofts Kinect.

Microsoft har store planer med Kinect-teknologien, der gør det muligt at styre pc'er med bevægelser og tegn, som kameraer i Kinect aflæser og fortolker.

Kinect fik relativt hurtigt efter lanceringen et gennembrud som spil-konsol, i det spillerne kan styre spillet med kroppen fremfor blot med tastatur og mus.

Microsoft har netop afholdt teknologi-messen Silicon Valley Techfair, hvor udviklere fra selskabet løftede sløret for, hvordan fremtiden med Kinect kan komme til at se ud.

Kinect som webcam

Langt de fleste computere er i dag udstyret med webcam, som vi flittigt anvender til webcast, Skype og lignende.

Det mener Microsoft, at vi kan gøre bedre. Selskabet arbejder derfor på en måde, hvorpå 'dyb kamera-brug' - som Kinect - kan indarbejdes i helt almindelige web-kameraer.

Selskabet kalder teknologien for 'MonoFusion.'

Det bygger på ideen om, at softwaren fortolker signalerne fra et almindeligt webkamera til 'dybe' billeder i 3D-format.

Dernæst lægger softwaren selv farver og form til de byggede objekter, så de bliver 'levende.'

Det betyder i princippet, at en filmet optagelse af eksempelvis udstoppede dyr hurtigt kan bygges om til modeller af selve dyrene.

Ifølge Microsoft vil der ikke gå mange år, før pc'en selv 'vågner,' når den registrerer bevægelser i lokalet. Dernæst vil computeren selv kunne genkende den pågældende person på personens bevægelser og så kunne logge personen ind på computeren.

Kameraet vil også eksempelvis kunne afkode brugerens humør og for eksempel af sig selv begynde at afspille blid musik, hvis brugeren er i dårligt humør.

Svævende skærm med bevægelses-genkendelse

Microsoft har tidligere arbejdet på en desktop-computer med 3D-effekt, hvor skærmen var 'dyb.'

Selskabet er nu gået et skridt videre med en ny type 3D-skærm med stor dybde.

Ideen er ifølge Microsoft at lægge en række plastic-film oven på almindelige 2D-skærme.

Plastic-filmene er indstillede til forskellige farver udsendt af LCD-skærmen, som tilsammen får en ekstra skærm til at 'svæve' foran selve computer-skærmen, hvilket eksempelvis kan være anvendelig i situationer, hvor man ønsker at fremhæve bestemte ting for en tilskuer.

Kinect kan anvendes til at fintune den svævende skærm.

ViiBoard

Der findes allerede i dag en række forskellige digitale white board-løsninger på markedet.

Microsofts ViiBoard-løsning følger trop - dog med den tilføjelse, at boardet via en Kinect selv ser, når en bruger nærmer sig tavlen, der dernæst sænker lys-styrken.

Når brugeren hæver hånden, fremkommer menuen på skærmen. Menuen følger brugeren tværs over skærmen, hvis brugeren bevæger sig frem og tilbage.

Viser han 10 fingre til tavlen, fremkommer et tastatur.

Også Apple har for alvor kig på Kinect-lignende teknologier, der kan aflæse bevægelser og lignende fra brugerne.

Apple købte således i november sidste år det israelske 3D-firma PrimeSense, der tidligere har arbejdet med udvikling af Kinect-teknologier.

Det kan du læse mere om her: Apple køber 3D-firma for milliarder  - forstærker rygter om Apple TV.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere