Artikel top billede

DJ hackede sig ind på kendissers webcams

Invitationer til fest og farver i det københavnske natteliv indeholdt trojanere, som gjorde det muligt for hacker at styre webcams på sine ofres computere og kigge med på mails, billeder og chatbeskeder.

Hundredvis af prominente personer fra det københavnske natteliv holder vejret, efter at Københavns Politi har ransaget en lejlighed tilhørende en kendt københavnsk DJ.

Politiet bekræfter ifølge internetmagasinet vice.com, at man siden 16. april har været i gang med en efterforskning mod DJ'en, som angiveligt har hacket sine ofres computer ved at udsende invitationer inficeret med såkaldte trojanere. På den måde blev det muligt at styre ofrenes webcams og kigge med på indholdet af mails, chats-historik og billeder.

Politiet er nu gået i gang med at undersøge indholdet af det materiale, som er blevet beslaglagt, ligesom man er i gang med at tage kontakt til personer, som har været ramt af overvågningen.

Ulovlighederne har ifølge vice.com stået på i op mod tre år. Motivet for overvågningen har tilsyneladende ikke været økonomisk, men har alene været at kunne overvåge ofrene - primært gennem deres webcams. 

Vice.com har været i kontakt med DJ'en, som dog ikke ønsker at udtale sig om politiets sigtelser.

Kilder i det københavnske natteliv, som har kendskab til sagen, anslår, at flere end et par hundrede personer kan være ramt. Ingen af de ramte ønsker dog at udtale sig om sagen, angiveligt fordi de frygter, at den sigtede vil offentliggøre materiale fra den omfattende overvågning.

"Folk er bange og skammer sig. Ingen ved, hvad han har på dem. De er bange for at blive udstillet," lyder det fra en kilde.

Kilderne fortæller, at DJ'en lærte sig selv at bruge trojanere, og at han derefter begyndte at sende de inficerede invitationer til sit netværk.

En anden kilde fortæller, at den sigtede tidligere har benyttet optagelser fra en aflyttet Skype-samtale, i et sammenklippet musikstykke, som han så efterfølgende har sendt til en række venner.

Sådan undgår du, at fremmede kigger med på din computers kamera:

Put plaster på dit webcam - det gør eksperterne

Læs også:

Overvågning: "Vi skal ikke være bekymrede - vi skal være vrede"

Alvorligt hul i Explorer: Din pc kan fjernstyres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere