Artikel top billede

TDC-konkurrent slår tilbage i mobilkapløbet - her er planen

Selv om TDC formentlig får Danmarks bedste 4G-netværk inden længe, frygter konkurrenten Telenor ikke for kundeflugt. For her er man klar til at trække helt nye våben frem.

Bedre netværk, større simplicitet og markant bedre kundeservice.

Det er de våben, som teleselskabet Telenor barsler med, når konkurrenten TDC i det kommende års tid for alvor skruer op for dækningen på 3G og 4G.

At TDC formentlig vinder 4G-kapløbet med den største dækningsgrad i det ganske land, betyder mindre, bedyrer Telenors netværksdirektør Richard Stigaard over for Computerworld.

Kaster håndklædet i 4G-ringen

Telenor-chefen påpeger, at i dag er 10-15 procent af selskabets kunder på 4G-netværk, som derfor bliver noget nedprioriteret trods 400 kommende Telenor-master med 800 Mhz til dækningen i de mere tyndt befolkede egne af Danmark.

"Vi er, hvor vores kunder er. Vi vil hellere fokusere på at lukke 3G-huller end at udbygge 4G helt vildt," siger han.

Telenors netværksdirektør er med andre ord klar på at kaste håndklædet i 4G-ringen, når TDC's kommende 4G-net står helt klar i starten af 2015.

"Vi går ikke så meget op i procenter for 4G-dækningen, da vi mener, at vores penge kan bruges på at give kunderne en bedre oplevelse på de terminaler, som de har i dag og ikke flere år ud i fremtiden," forklarer Richard Stigaard.

Glem teknologi-ræs

Her indskyder han, at TDC's store satsning på 800 Mhz-spektret til 4G-datadækning, som Telenor for øvrigt selv er i gang med at sætte op, har indbyggede styrker og svagheder.

Styrkerne går på, at 800 Mhz-masterne rækker langt, mens svagheden er, at der ikke er så meget kapacitet i de lave frekvenser.

"Så i stedet for at deltage i et teknologi-ræs vil vi meget hellere være med i et kundeservice- og service-ræs," lyder det fra Telenors netværksdirektør.

Telenor åbner derfor døgnbemandet kundeservice alle årets 365 dage og vil blandt andet løbende flytte kunder over på mere tidssvarende abonnementsordninger.

Ingen bekymringer om røvrenderi

Richard Stigaard er dog ikke nervøs for, at Telenor vil tabe kunder, selv om en konkurrent som TDC inden længe kan prale af et bedre og bredere netværk set med tekniske øjne.

"I dag har vi det bedste netværk, og nogle af de tiltag, som TDC har gang i, satte vi i søen for flere år siden. Som TDC-kunde ville jeg derfor nok føle mig en smule røvrendt i de seneste år, hvis jeg betalte mere for et produkt, som man i mange tilfælde kunne få langt billigere andre steder," siger han.

I den sammenhæng peger han på, at TDC traditionelt har været 'det sikre valg' i lighed med den status, som it-giganten IBM har opnået i manges øjne.

"Vi får selv flere master, mere spektrum, så der bliver ingen problemer med at servicere vores kunder," lyder fra Richard Stigaard.

Om Telenor så også kommer til at kaste håndklædet i ringen i forhold til storebroren TDC, må indtil videre stå hen i det uvisse.

Især efter at selskabet tidligere på året fik benchmarket sit netværk som landets bedste, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:
Danskerne brokker sig: Vores teleselskaber er elendige

Telenor i offensiv: Giver gratis data-simkort til alle

Så hurtigt bliver TDC's spritnye mobilnetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere