Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen /)

Tabletsalget flader ud - og førerhunden taber terræn

Producenterne af tablets står over for en hård tid. Kunderne tøver med at købe, og telefoner med store skærme æder af markedet.

Verdensmarkedet for tablets og de såkaldte to-i-en-maskiner viser svage takter. Væksten i salget voksede kun cirka fire procent i første kvartal af 2014 i forhold til samme kvartal året før.

Det viser nye, såkaldt præliminære tal fra analysebureauet IDC.

I forhold til kvartalet før, altså fjerde kvartal 2013, hvor julehandlen hører til, er der tale om et voldsomt fald på næsten 36 procent.

Alt i alt lover det ikke godt for salget i 2014, mener IDC.

"Væksten i salget af smartphones med store skærme, og det faktum, at folk beholder deres nuværende tablet i længere tid end forventet, bidrager til det svage resultat i første kvartal. Samtidig har væksten i salg til virksomheder ikke kunnet opveje faldet i salg til forbrugerne," siger Tom Mainelli, IDC Program Vice President, Devices and Displays.

Apple holder fast .... men

Apple holder fast i førertrøjen, selv om salget dalede fra 19,5 millioner enheder i første kvartal 2013 til 16,4 millioner i første kvartal 2014. Apples markedsandel er fortsat høj, nemlig 32,5 procent. Der er dog tale om et lille fald fra det foregående kvartal, da Apple sad på 33,2 procent.

Samsung er til gengæld i fuldt firspring og voksede fra en markedsandel på 17,2 procent i fjerde kvartal 2013 til 22,3 procent i første kvartal 2014.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere