Artikel top billede

Cheferne er nervøse: Alt dette kan smadre vores virksomhed

Det vrimler frem med nye trusler imod moderne virksomheder, og frygten for at det kan gå galt, forsinker blandt andet brugen af ny teknologi.

Arbejdet med at lappe sårbarheder it-systemerne, lave risikovurderinger og lægge forkromede it-strategier, der skal højne sikkerheden på sigt, er kun lige begyndt.

Mckinsey skriver i en ny analyse af sikkerhedstruslerne, som rådgivingsfirmaet har lavet sammen med World Economic Forum, at der kommer flere teknologiske sårbarheder med potentielt store tab til følge.

"På verdensplan flyttes mere og mere forretningsværdi og personlig information over i en digital form på åbne og globalt sammenkoblede teknologi-platforme. Når det sker, bliver risikoen for cyberangreb stadig mere skræmmende," lyder det i analysen. 

Truslerne tæller blandt andet: 

"Kriminelle forsøger at opnå økonomiske gevinster via fup og idenstitetstyveri; konkurrenter stjæler intellektuelle aktiver eller forstyrrer virksomheden for at opnå fordele; hacktivister trænger igennem online forewalls for at kunne lave politiske statements." 

Kan slet ikke følge med de kriminelle

Konsekvensen er ifølge analysen, at virksomheder kæmper med at kunne følge med, så der er bare nogenlunde styr på sikkerheden.

"Både store og små organisationer mangler fakta til at kunne træffe effektive beslutninger, og traditionelle strategier for at beskytte området viser sig at være utilstrækkelige."

En stor del af skaden er i forsbindelse med sikkerheds-brister kan således være et resultat af et utilstrækkeligt modsvar snarere end af sikkerhedsproblemet i sig selv, mener McKinsey.

Baggrunden for den slags udtalelser er, at McKinsey har interviewet flere end 200 CIO'er og sikkerhedsansvarlige, samt blandt andet teknologi-leverandører og myndigheder, i blandt andet Europa og Nordamerika.

"Mere end halvdelen af alle respondenter, og 70 procent af lederne fra de finansielle institutioner, mener, at cybersikkerhed udgør en strategisk risiko for deres virksomheder."

"Europæiske virksomheder er en smule mere bekymrede end de amerikanske. Det er værd at bemærke, at nogle ledere mener, at interne trusler (fra medarbejdere) er en lige så stor risiko som eksterne angreb," skriver McKinsey videre.

En interessant pointe i analysen er, at frygten for cyberangreb er med til at bremse innovationen i forhold til at gøre brug af nye teknologiske muligheder.

Eksempelvis siger 70 procent, at sikkerheds-bekymringer har forsinket brugen af public cloud computing med et år eller mere, og 40 procent mener, at det har forsinket brugen af mobile teknologier med et år eller mere.

Læs også:

Derfor er cyberangreb det nye store tabu i it-branchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere