Artikel top billede

Sådan er kæmpe SharePoint-portal smeltet sammen med ERP

Årets CIO 2014: Claus Hagen Nielsen, nomineret til Årets CIO, fortæller, hvorfor og hvordan SharePoint-miljøet er integreret med ERP-løsningerne hos COWI.

Hos COWI er Sharepoint-miljøet tæt integreret med hele tre forskellige forretningssystemer.

Det fortæller Claus Hagen Nielsen, der som CIO i COWI er en af fem nominerede til titlen Årets CIO 2014.

"Vi har en af Danmarks største SharePoint-løsninger i forvejen, men vi har opgraderet den til den nyeste SharePoint 2013. Det er en portal, som både vores ingeniører og vores kunder arbejder i."

"Her er vores ERP integreret. Når man opretter et internt eller eksternt projekt i portalen, så oprettes der også et spejl ovre i vores ERP-system," forklarer Claus Hagen Nielsen til Computerworld.

"Der er transparens imellem systemerne - og det går begge veje." 

"Det er ikke bare et traditionelt ERP-system - vi har taget det bedste fra flere verdener, noget fra SAP, noget fra Deltek og noget fra Basware."

COWI er nu ved at gå i luften med SharePoint 2013, så løsningen bliver opgraderet. 

Får bedre styr på projekterne

Claus Hagen Nielsen forklarer, hvad formålet med at koble systemerne sammen er:

"Det gør, at projektlederen - der på den ene side skal klare dokumenterne og kommunikationen ud imod kunden og på den anden side også skal styre sit projekt - hele tiden har styr på fremdrift, risiko og økonomi," siger CIO'en.

Claus Hagen Nielsen forklarer, at integrationen af ERP-systemet muliggør en form for garanti for, at der er styr på de til tider meget omfattende projekter.

"Integreringen af ERP og vores business intelligence er med til at sikre, at projektlederen og ledelsen har fuld styr på vores virksomhed."

Derfor er SharePoint helt afgørende

Claus Hagen Nielsen har for nylig også fortalt om sit arbejde med governance-modeller og med at få koblet it og forretning tæt sammen - læs den artikel her.

Han forklarer, at SharePoint-miljøet er et helt centralt, digitalt omdrejningspunkt både internt og i forhold til kunderne.

"Vi laver en hel masse tegninger og tilbud, og al vores viden bliver lagt ind i dokumenter. Al vores dokumentation om projekterne bliver lagt ind i portalen."

"Det er viden, der kanaliseres ned i dokumenter og så bliver pakket ud på den anden side i form af en bro eller transportsystemer som en metro eller letbane."

"Vi har omkring 15.000 projekter i SharePoint om året, heraf arbejder kunder i de 8.000 af dem på vores portal. De logger ind på vores portal, og der deler vi konstruktions-dokumenter."

"Den her portal er en lille størrelse af otte terabyte med 53.000 levende projekter i dag. Vi genererer 40 projekter om dagen 360 dage om året på denne portal."

Det eneste, SharePoint ikke kan klare, er CAD-dokumenterne, men her kigger COWI også på at få selve CAD-værktøjet integreret i SharePoint-portalen, der er omdrejningspunktet for den digitale arbejdsplads hos rådgivingsfirmaet. 

"Det er digital produktion, hvor der er ekstremt meget fokus på samarbejde og på usability. Hvis usabilityen ikke er i orden, så går det ekstremt meget ud over evnen til at samarbejde og evnen til at levere."

Kan du give nogle konkrete eksempler på, hvad usability er?

"Det er både design og struktur og integration til andre systemer. Det er brugervenlighed, svartid og det er, at vi har single sign-on, når en bruger åbner en pc hos os - så når han logger på sin computer, får han sin interne portal op, hvor alle adgange til hovedsystemerne foregår."

Outsourcer it

Claus Hagen Nielsen giver et konkret eksempel på, hvordan man som it-organisation kan komme endnu tættere på forretningen og de ønsker og behov, der i virksomheden.

"Vi har outsourcet både vores ERP og vores SharePoint-miljø til NNIT, fordi det er ekstremt vigtigt at have det i luften 24/7 - vi har folk, der sidder i andre lande og tidszoner og arbejder."

"Den outsourcing har betydet, at vi har kunnet frigøre vores dygtige udviklingsressourcer til at fokusere på at arbejde tæt på forretningen frem for at sidde og kigge på driftsovervågning."

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Dansk CIO toptuner it-afdelingen: Her er opskriften




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere