Artikel top billede

It-gigant er blevet for tung: Nu skal der fyres

Opdateret: En af verdens største it-virksomheder er ved at tage hul på en ny strategi. Det koster nu bestemte medarbejdere jobbet.

Den tyske ERP-gigant SAP varsler fyringer.

Det skriver blandt andre nyhedsbureauet Bloomberg i en artikel, hvor det også fremgår, at nedskæringerne bunder i, at en stadig større del af forretningssoftwaren leveres som cloud-services i stedet for som løsninger, der kører fra kundernes egne datacentre.

"Det er et bredt tiltag på tværs af virksomheden for at gøre SAP mere effektiv," udtaler en talsperson fra SAP til Bloomberg.

Wall Street Journal skriver, at målet med afskedigelserne ikke er at skære i det samlede antal ansatte (omkring 67.000), men derimod at bringe medarbejder-ressourcerne i overensstemmelse med virksomhedens strategi.

"Jeg kan bekræfte, at der vil blive truffet beslutninger i en målrettet indsats, der vil få indflydelse på medarbejderne," lyder det fra virksomhedens talsperson, der afviser at komme med konkrete tal eller flere informationer om, hvilke medarbejder-grupper det drejer sig om. 

I stedet vil han godt oplyse, at SAP's overordnede mål er at blive en mere "simpel, agil og hurtigere virksomhed, som det er lettere at arbejde med."

Ifølge Wall Street Journal mener en analytiker at vide, at der vil være tale om flere tusinde fyringer, men det er som sagt ikke noget, SAP har bekræftet - og skal man tro virksomhedens udmelding, vil det så også betyde, at der skal ansættes tilsvarende i andre afdelinger. 

Det ventes, at Bill McDermott, der hidtil har haft CEO-posten i SAP sammen med danske Jim Hagemann Snabe, den 21. maj overtager hele styringen af den tyske it-gigant. 

Opdatering:
SAP har sendt denne udtalelse fra Maj Britt Andersen, nordisk HR-direktør, til Computerworld:

"Det er vigtigt at understrege, at dette ikke handler om besparelser. Dette handler om vores skift til en cloud forretningsmodel. For at denne strategi skal lykkes fuldstændigt kræver det et fokus på simplificering i hele virksomheden som skal hjælpe os med at drive og skabe innovation og værdi for vores kunder." 

"Vi vil derfor fortsætte med at investere og skabe nye jobs over hele verden især inden for Cloud området. Vi vil derfor vækste som virksomhed og have flere ansatte i slutningen af 2014 end vi havde i begyndelsen. Der vil ikke være massefyringer af tusindvis af medarbejder som nogle medier har skrevet."

"I begyndelsen af året besluttede SAPs globale ledelsesteam at simplificere SAP eller "Simplify everything to do anything" for at blive cloud virksomheden. Vores mål er at blive enklere, mere agil, hurtigere og nemmere at arbejde med. Dette er en bred global indsats for at gøre SAP mere effektiv og styrke vores innovationslederskab."

"I løbet af de sidste par år har SAP udvidet vores globale tilstedeværelse markant i alle regioner komplementeret af en meget succesful opkøbsstrategi. Nu har vi behov for at styrke vores globale netværk og sikre hurtigere innovation til vores kunder.

"Baseret på forretningsbeslutninger vil redundante jobfunktioner blive stoppet som en del af denne indsats og medarbejdere vil derfor blive ramt. Mens vi ikke kan undgå at restrukturere visse områder tager vi en meget målrettet tilgang til det via vores forskellige forretningsområder. Vi vil hjælpe de involverede medarbejdere med at finde nye karrieremuligheder i eller udenfor SAP og behandle alle med den største respekt."

Læs også:

Sådan vil ERP-giganten SAP forsvare sin bastion

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche




IT-JOB

Formpipe Software A/S

Market Manager

IT & Co ApS

IT-tekniker

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere