Artikel top billede

Kæmpe offentligt it-projekt udskudt i flere år: Her er kæden hoppet af

En stor sundhedsplatform til dansk region bliver endnu mere forsinket end oprindeligt planlagt. "Enormt frustrerende", lyder det fra en regionspolitiker.

Først skulle den have været her i november 2013.

Så blev deadline rykket til november 2014.

Og nu er tidsrammen for Region Syddanmarks fælles sundhedsplatform med elektroniske patientjournaler (EPJ) sat til at komme til verden i slutningen af 2015, hvor det så er muligt for regionens sygehuse at arbejde på den samme platform.

Det betyder, at sygehusene i Syddanmark i de næste to år så må ty til e-Journal for at dele patientoplysninger med hinanden.

Det skriver Dagens Medicin.

Forsinkelse hos leverandøren

EPJ-systemet Cosmic skulle ellers planmæssigt været rullet ud i hele regionen i slutningen af sidste år, hvor landets fem regioner havde aftalt, at ét system skulle erstatte flere forskellige it-systemer på de enkelte regioners egne sygehuse.

Sådan bliver det dog ikke i Syddanmark, da Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus og psykiatrien på Fyn først når at skifte til det patientadministrative system ved udgangen af 2015.

Udskydelsen skyldes ifølge Dagens Medicin forsinkelser hos leverandøren Cambio Healthcare Systems, der leverer systemet til Syddanmark via CGI, tidligere Logica.

»Det er enormt frustrerende, og det vidner om et ekstremt kompliceret forløb, hvor vi har skullet få rigtig mange lokale løsninger til at overgå til én fælles løsning. Den manøvre bliver nu oven i købet endnu sværere, når vores it-løsninger bliver forsinket,« siger sundhedsudvalgsformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), i en pressemeddelelse.

Forsinkelserne betyder, at 20.000 sundhedsansatte i Region Syddanmark endnu en gang må vente længere end planlagt, før de alle sidder på en fælles elektronisk patientjournal.

Læs også: 
Hvad dælen? Efter 20 år taler hospitalernes it-systemer sammen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere