Artikel top billede

Retssag fem år undervejs: Bliver nu yderligere forsinket af pakistansk sygemelding

En sygemelding fra en af de anklagede stikker en kæp i hjulet for gigantisk sag om momssvindel i it-branchen.

I begyndelsen af denne måned skulle Retten på Frederiksberg have taget fat på at behandle en af de største sager om momssvindel, som gennem tiden har ramt den danske it-branche.

Tre mænd af pakistansk herkomst står anklaget for i en periode fra 2007 til 2009 ved hjælp af grov momsvindel at have snydt statskassen for mere end 50 millioner kroner.

Svindelen er ifølge anklagemyndigheden blandt andet sket gennem it-forhandleren Multimedia World, som gennem flere år var en af de markante it-butikker på Københavns største it-strøg, Falkoner Allé. De tre anklagede risikerer op til otte års fængsel i sagen.

Men kort før sagen tidligere i denne måned skulle indledes ved Retten på Frederiksberg, meddelte en af forsvarerne i sagen, at hans klient lå syg i Pakistan og derfor ikke kunne deltage i retssagen.

Byretten havde afsat 14 retsdage til den omfattende sag, som også trækker tråde til en anden markant it-butik - onlineforhandleren Getmore - som de tre anklagede også var involveret i.

Sygemeldingen betyder, at den planlagte retssag nu er aflyst, og at retten nu er gået i gang med at finde ledige datoer i kalenderne hos anklagemyndigheden, forsvarsadvokaterne og byrettens dommere.

Trækker i langdrag

Det er langt fra første gang, at den spektakulære sag trækker i langdrag. Første gang politiet og Skat slog til med de tre anklagede var i marts 2009.

Det tog efterfølgende Skat, politiet og anklagemyndigheden mere end fire år at efterforske sagen og stykke et anklageskrift sammen. Det lå klar i april sidste år.

Siden er der gået yderligere et år med at finde plads i byrettens kalender til at gennemføre sagen, som altså nu endnu en gang er blevet forsinket. Til læsernes orientering er der dermed i alt gået 1.878 dage, siden sagen tog fart.

Tidligere i år kunne Berlingske i øvrigt afsløre, at broderen til en af de anklagede i august 2013 blev ansat som statsadvokat under Rigsadvokaten - blandt andet med ansvar for at føre tilsyn med Statsadvokaten i København, som igen har ansvaret for at føre tilsyn med den omfattende straffesag mod folkene bag Multimedia World og Getmore. Broderen fortalte dog aldrig sin arbejdsgiver om familierelationen til den anklagede.

Når - og man fristes til at tilføje "eller hvis" - sagen endeligt føres til dom, vil både de tre anklagede og anklagemyndighenden have mulighed for at anke til landsretten.

Her kan du læse mere om sagen mod Multimedia World og Getmore.

Læs også:

Getmore-bagmænd risikerer otte år bag tremmer

Getmore-sagen: Forsvarer raser over politiets smøleri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere