Artikel top billede

(Foto: PC World)

Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password

145 millioner brugere skal skifte deres passwords hos eBay, efter den amerikanske it-gigant for flere måneder siden blev ramt af kæmpe-hackerangreb.

Det amerikanske e-handelssite eBay er blevet hacket tilbage i det helt spæde forår, og eBay opfordrer nu sine brugere til at skifte passwords.

Efter nærmere efterforskning er det nu kommet frem, at it-kriminelle har fået fingrene i en database indholdende navne, krypterede passwords, email- og fysiske adresser samt telefonnumre og fødselsdata på kunderne.

Det skriver USA Today, som oplyser, at eBay har 145 millioner aktive brugere.

Ingen kreditkortnumre nuppet

EBay understreger, at ingen finansielle data såsom kreditkortnumre er blevet nuppet, da disse data er krypterede og ligger i en anden database hos e-handelssitets betalingsservice PayPal.

"PayPal-data er gemt på et sikret netværk, og alle PayPals-finansinformationerne er kryptede," lyder det i en udtalelse fra eBay ovenpå det store hackerangreb.

"Vi ved, at vores kunder stoler på os med deres informationer, og vi tager opretholdelsen af en sikker og troværdig markedsplads meget seriøst," fremgår det af udtalelsen fra eBay.

Skift password flere steder

Det er endnu ikke kendt, præcis hvor mange informationerne hackerne er stukket af sted.

Mens eBay opfordrer sine brugere til at skifte password hos eBay, lyder opfordringer fra sikkerhedseksperter, at alle eBay-brugere bør skifte passwords, hvis man har genbrugt det samme kodeord på andre webtjenester som Google, Facebook, Twitter og lignende.

"Angriberne vil hurtigt overtage konti over hele internettet, hvis en bruger har genbrugt det samme brugernavn og password på andre sider," lyder det ifølge USA Today fra Michael Coates, en sikkerhedsekspert fra Silicon Valley-sikkerhedsselskabet Shape Security.

Sikkerhedsekspert ikke imponeret

Han er ikke specielt imponeret over, hvordan eBay har beskyttet sine millionvis af brugeroplysninger, da informationerne har ligget krypterede frem for hashet.

"Kryptering giver eBay og andre med krypteringsnøglen mulighed for at dekryptere og se brugernes passwords. Derimod ville password-hashing give eBay mulighed for at tjekke, om et password er korrekt eller ej, men ville ikke give eBay (eller hackerne) adgang til password i klar tekst," siger Michael Coates til USA Today.

Angrebet mod eBay har fundet sted omkring slutningen af februar og starten af marts, og det formodes, at hackerne har haft held med at fravriste en mindre gruppe medarbejdere deres login-oplysninger.

Større end Target-angrebet

Ebay sender mails ud til alle sine brugere med hacker-advarslen, mens selskabet oplyser, at det vil stramme op på sikkerheden.

Samtidig advarer sikkerhedseksperter også mod falske e-mails fra eBay og advarslen går specifikt på ikke at klikke på links i mails.

Ebay-hacket er i omfang større end det, der ramte Target sidste år, hvor der modsat dette angreb også blev stjålet kreditoplysninger blandt butikskædens 40 millioner kunder.

Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere