Artikel top billede

Protester mod iPhone-stavnsbånd: Nu reagerer Apple

Apple kommer nu på banen med en kommentar efter at være blevet sagsøgt for et besynderligt iMessage-problem, der rammer brugere, der skifter fra iPhone til andre telefoner.

Det iMessage-problem, der plager smartphone-brugere, der ønsker at skifte væk fra iPhone, bringer nu Apple på banen.

Problemet består i, at man - efter at være skiftet til eksempelvis Android - risikerer, at ens iPhone-kontakter ikke kan sende beskeder til den nye telefon.

Det skyldes, at deres iPhone fortsat ser telefonnummeret som en iMessage-enhed - og dermed som en enhed, der kommunikerer via Apples servere i stedet for via teleoperatøren.

Det er et problem, der har eksisteret længe - og som Computerworld har beskrevet her.

Senest har det ført til, at Apple er blevet sagsøgt af en frafalden iPhone-bruger fra Californien, fordi der opstod bøvl med hendes besked-kommunikation, efter at hun var skiftet til en Samsung-telefon med Android.

Hun mener blandt andet, at hun "straffes og ikke er i stand til at udnytte fordelene ved deres kontrakt med netværksleverandøren fuldt ud."

Apple: Vi arbejder på det
Tech-mediet Recode har fået en kommentar fra Apple til problemet, hvor det fremgår, at Apple har haft nogle server-problemer relateret til iMessage og de procedurer, der er for, hvordan man slår iMessage fra igen.

"Vi løste for nylig en iMessage server-fejl, der skabte et problem for nogle brugere, og vi kommer med endnu en løsning på en fejl i en kommende softwareopdatering," lyder det fra Apple til Recode.

"Brugere, der stadig oplever et problem, bedes kontakte AppleCare," lyder det videre fra selskabet, der altså anerkender, at problemet eksisterer.

iMessage er en del af Apples univers

iMessage-tjenesten har efterhånden nogle år på bagen og er på sin vis en fin tjeneste for Apple-brugerne, der via iMessage kan kommunikere gratis med hinanden - i stil med Facebook Messenger og WhatsApp.

iMessage er dog tilsyneladende så integreret i Apples univers, at brugerne kan få problemer, når de ønsker at skifte til en anden platform.

Der er flere måder at undgå problemet på. Det nemmeste er, at du slår iMessage fra på din iPhone, før du skifter til din nye telefon.

Nåede du ikke at gøre det, bliver du nødt til at logge ind med dit Apple ID på Apples hjemmeside, hvor du har mulighed for at markere, at du ikke længere har iPhonen.

Men selv om man følger de trin, kan der åbentbart være problemer på grund af de server-fejl, Apple nu forsøger at rette.

Læs mere om problemet og de mulige løsninger her.

Læs også:

Frafalden iPhone-bruger lægger sag an: Stavnsbundet til Apple

Færdig med iPhone? Men Apple er slet ikke færdig med dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere