Artikel top billede

Nykredit får ny CIO - her er den nye topchef

Nykredit har udnævnt ny CIO, der blandt andet får til opgave at refokusere hele det store selskabs it-indsats.

48-årige Carsten Smith bliver ny it-direktør i Nykredit, hvor han kommer til at afløse Lars Mathiesen, der i foråret trak sig fra stillingen efter 12 år som it-direktør.

Carsten Smith kommer fra en stilling som udviklingsdirektør i Danske Bank, hvor han i de seneste otte år blandt andet har arbejdet med at udvikle bankens it-løsninger.

Fokusområderne har blandt andet været mobile banking, boligfinansiering, realkredit, e-banking og en række andre områder inden for Danske Banks platforms-udvikling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carsten Smith, der netop nu sidder på et fly, men i en pressemeddelelse skriver Nykredit, at Carsten Smith medbringer "bred og dyb forretningsmæssig indsigt i den finansielle sektor."

Nyt fokus

Han bliver sat i spidsen for en it-organisation under stor forandring.

Nykredit vedtog for omkring et halvt år siden den såkaldte 2015-plan, der sigter efter at reducere omkostningerne og løfte indtægterne.

Det skal blandt andet ske ved hjælp af skarpere beslutningsprocesser og ved at begrænse selskabets it-omkostninger. Antallet af it-projekter skal blandt andet skæres ned, ligesom it-afdelingens fokus fremover i højere grad skal rettes mod kunderne.

Det var i forbindelse med netop denne plan, at Lars Mathiesen i februar valgte at forlade stillingen. Det kan du læse mere om her.

Koncerndirektør Per Ladegaard har tidligere sagt til Computerworld, at digitaliseringsområdet fortsat vil have fokus for Nykredit.

"Vi vil sætte endnu mere fokus på de kundevendte processer, så det er lige så høj grad et udtryk for, hvor fokusområderne skal være," har han sagt til Computerworld.

Læs også:

Derfor skærer Nykredit ned i antallet af it-projekter

Dansk top-CIO stopper efter stor ledelsesrokade.

[url= https://www.computerworld.dk/art/230263/lars-mathiesen-derfor-stopper-jeg-som-it-direktoer-i-nykredit]Lars Mathiesen: Derfor stopper jeg som it-direktør i Nykredit.[/url]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere