Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tesla giver nu alle sine patenter væk

Elbilproducenten Tesla vil give branchen de bedste muligheder for at skabe nye produkter. Det betyder, at alle må benytte firmaets patenter.

"Alle vores patenter tilhører jer."

Sådan lyder starten på et blog-indlæg fra Teslas administrerende direktør Elon Musk, hvor han frigiver alle Teslas patenter.

Elon Musk er en it-mand, der har investeret store summer i elbilen, og det har senest udmøntet sig i model S, som Computerworld har set efter i sømmene.

Du kan læse mere om Tesla S her: Test: Tesla S er køreglæde og gadget i en fantastisk pakke

Indtil videre har blandt andre BMW og Nissan booket møder med Tesla for at høre nærmere om, hvad frigivelserne af patenterne betyder. 

Open source med ædle hensigter

Ifølge Tesla-bloggen er det troen på, at open source-strategien vil give elbil-branchen og -teknologien et solidt spark fremad, der driver frigivelsen.

Læs også: It-mandens næste projekt: Sådan bygger du din egen open source-elbil

"Vi grundlagde Tesla for at skabe en hurtig og bæredygtig transportkilde. Hvis vi skaber en vej fyldt med landminer for elbilerne i form af patenter, handler vi i strid med vores oprindelige intentioner," skriver Elon Musk.

Han skriver videre, at Tesla ikke vil starte søgsmål mod andre, der ønsker at bruge patenterne - hvis de altså har ædle hensigter.

Tesla har patenter på en række landvindinger indenfor produktionen af bilerne.

Disse patenter er registreret, fordi firmaet tidligere var bange for, at de eksisterende bilproducenter ville kopiere Tesla og bruge deres massive produktionskapaciteter til at køre i cirkler omkring Teslas opfindelser.

"Men sådan er det ikke blevet. Produktionen af elbiler er stadig alt for lav. Det er langt under en procent af de biler, der produceres, som er elektriske. Det er kun få af de store producenter, der bygger elbiler," skriver han.

"Vores konkurrenter er ikke de andre elbiler på markedet, men de enorme mængder køretøjer, som benytter fossile brændstoffer."

Flere biler giver flere kunder

Så hvis du vil bygge en elbil, kan du nu frit trække på de teknologiopfindelser, som Teslas ingeniører har fundet på.

Læs også: Her er verdens sejeste elbil

En anden fordel ved, at det generelle elbil-marked vokser globalt, er, at køberne bliver mere åbne overfor teknologien og derved tænker på dem som biler og ikke elbiler, næste gang der handles køretøj.

I Danmark er elbiler stadig et særsyn, selv om de ikke er belagt med den samme afgift, som gælder for benzin- og dieselbiler.

Læs også:
Ny monster-elbil er en ren Tesla-dræber

Se vores store galleri af Tesla Model S

 Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere