Artikel top billede

Verdens første mail med lugt sendt over Atlanterhavet

En mail-korrespondance fra New York til Paris har for første gang nogensinde indeholdt lugt. Se her, hvordan duft-teknologien virker.

Det lugter lidt af en fjern fremtid - men den skulle være god nok:

Der har lige været verdenspremiere på den første e-mail-korrespondance indeholdende lugt, og beskederne duftede af champagne og makroner.

Det skriver Scientific American om de e-mailbeskeder, som Harvard-professor David Edwards for nylig har mailet fra sin egen by, New York, og til kolleger siddende i Paris, der mailede billeder med lugt tilbage.

Nye sansemæssige oplevelser

At det overhovedet kan lade sig gøre at sende lugt i digital form skyldes, at David Edwards sammen med sit hold har udviklet en ny enhed kaldet en oPhone.

En oPhone er i denne sammehæng et stykke hardware, som kan korrespondere med en telefons lugt-applikation og udsende en duft svarende til den, som afsenderen har valgt.

"OPhone introducerer en ny sansemæssig oplevelse i mobilbeskeder. En form for kommunikation, der indtil nu har været begrænset til vores umiddelbare tilstedeværelse i verden," forklarer David Edwards.

Han er administrerende direktør hos Vapor Communications, firmaet bag lugte-beskederne.

Sådan virker det

Beskederne indeholdende lugt bliver samlet i en iPhone-app ved navn oSnap, hvor man kan vælge mellem 32 primitive aromaer, der kan sammensættes til mere end 300.000 unikke lugte.

De 32 aromaer er til stede i otte såkaldte 'oChips', som er de duft-enheder i oPhonen, der udløser aromaerne i den anden ende - en slags 'højtalere for lugt' - som er fyldt med duftaromaer, ligesom en printerpatron er fyldt med blæk.

Dermed kan man sende billeder af eksempelvis en rose og tagge billedet med en rosenlugt, hvorefter lugten bliver udløst på modtagerens oPhone, som så dufter af den valgte lugt i cirka 10 sekunders tid.

Hvis et billede er tagget med flere dufte, vil de blive udløst én efter én, ligesom printjobs i kø.

David Edwards' planer med lugteriet er at udvide det fra en kommunikations-app på en iPhone til også at kunne bruges på sociale medier.


Her demonstrerer David Edwards, initiativtager og direktør for Vapor Communications, hvordan den nye oPhone virker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere