Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google køber kamera-producent for vildt beløb: Her er planen

Google køber kamera-producent for hele tre milliarder kroner. Se her, hvad planen er.

Google-datterselskabet Google Nest står klar med tre milliarder kroner, som selskabet vil lægge på bordet for at overtage kamera-producenten Dropcam.

Dropcam bygger små Wi-Fi-forbundne kameraer, der egentlig er udviklet som sikkerheds-kameraer, der diskret fra deres plads i et hjørne 'overvåger' et lokale.

Google Nest blev skabt i januar, da Google købte termostat-producenten Nest for 17,5 milliarder kroner.

Planen med dette opkøb kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma.

Med opkøbet af Dropcam sigter Google for alvor efter at rykke ind i folks hjem i løbet af de kommende generationer af teknologi.

Som det var tilfældet med Nest, er det nemlig ikke selve selskabet og dets produkter, som Google betaler de mange penge for. Det er derimod dets medarbejdere og deres innovative kompetencer, som Google er ude efter.

Planen er således, at Nest og Dropcam sammen skal udvikle nye produkter, der ifølge parterne "tilføjer intelligens til enhederne i folks hjem" ligesom parterne vil sigte efter at udvikle det 'bevidste hjem,' som det lyder fra Google.

Dropcam blev stiftet i 2009. Selskabets små kameraer er via internettet koblet op på en app, så brugerne på deres smartphones hele tiden kan følge med i, hvad der sker hjemme hos dem selv.

Samme princip anvender Nest's termostater, der dels kan styres via internettet, dels er i stand til selv at lære brugernes vaner og indrette hjemmets temperatur-styring efter dette.

På kort sigt betyder det, at Nest-termostaten og Dropcam-kameraet i forening vil være i stand til at registrere, nøjagtigt hvornår der er nogen hjemme og dermed indrette temperaturen nøjagtigt efter disse tidspunkter.

På længere sigt vil perspektiverne være langt større for både Google og brugerne.

For Google gælder det, at selskabet med Nest/Dropcam vil være i stand til at indsamle meget store mængder data om folks hjemmevaner, hvilket selskabet på sigt vil kunne udnytte til at forbedre dets øvrige produkter.

I første omgang kommer det dog ikke til at ske, da Nest opererer efter en privacy-politik, der garanterer, at de indsamlede data ikke vil blive delt med andre - heller ikke moderskibet Google.

Læs også: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere