Artikel top billede

Minister skal stå skoleret i dag efter et hav af it-svipsere i Skat

Flere store it-problemer skal frem i lyset i dag på Christiansborg, efter at skatteministeren er blevet afkrævet en status over samtlige digitale projekter hos Skat.

Skatteminister Morten Østergaard (R) skal i dag på et åbent samråd på Christiansborg fremlægge status for alle Skats digitale projekter over for folketingets skatteudvalg.

Det skal han, fordi Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen mener, at it-projekterne i flere tilfælde sejler hos Skat.

Torsten Schack Pedersen har derfor indkaldt ministeren til samrådet. 

"Ligene bliver jo ved med at vælte ud af skabet, og nu må vi altså have et overblik over, hvordan det går med Skats digitale projekter," siger Torsten Schack Pedersen til Computerworld.

EFI og de andre skæverter

Venstres skatteordfører fremhæver blandt andet det store og stærkt forsinkede EFI-projekt, der har kostet godt 900 millioner kroner i mistede skatteindtægter, efter at det offentliges krav mod borgerne er blevet forældede. 

"EFI skulle jo ellers have været det store dyr i åbenbaringen, og den slags sager er der for mange af. Alt for mange," lyder det fra Torsten Schack Pedersen.

Han nævner også, at Skat for nylig har udsendt rykkere til 11.300 danskere med ubetalte bilafgifter, som er stærkt forsinkede på grund af problemer med it-mekanikken i Skats Motorregister.

"Med dagens statusrapport kan vi jo se nærmere på de konkrete problemer, og så kan vi gribe ind, inden det er for sent," siger Torsten Schack Pedersen.

Se samrådet på nettet

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Skats it-direktør Jan Topp Rasmussen angående den liste, som skatteminister Morten Østergaard skal læse op fra til Skatteudvalget.

It-direktøren ønsker dog ikke at udtale sig til pressen, før samrådet er overstået.

Samrådet finder sted omkring klokken 15 og vil blive vist direkte på Folketingets hjemmeside.

Læs også:
Få så stoppet de offentlige it-skandaler - det kan ikke blive ved

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner

It-koks koster Skat 900 millioner




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere