Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Dankortet sendt i tovene flere timer mandag - her er det gået galt

Dankort i knæ det meste af mandag formiddag. Se her, hvad der har ramt så hårdt.

Dankortet har ikke været nede - det virkede bare ikke.

Sådan nogenlunde kan man tolke de udsagn, som Nets er kommet med, efter hele Danmarks dankort fra mandag morgen og frem mod klokken 13 har været ude i alvorlige  driftsforstyrrelser.

Forstyrrelserne skyldtes en systemopdatering, hvor der blev opdaget en systemfejl, som Nets fik bugt med omkring klokken 13:00 mandag eftermiddag.

Driftsforstyrrelserne har betydet, at mange betalinger i både butikker og på nettet ikke har kunnet gennemføres i omkring tre en halv times tid.

Pressemedarbejder Ulrik Marschall oplyser til Computerworld, at Nets i forhold til den normale trafik kan se en masse afviste og manglende transaktioner fra omkring 9:30-tiden i morges og til over middag.

"Potentielt kan alle være ramte, men alle kan også muligvis få deres betalinger igennem. Så hvis en betaling ikke virker, så kan man prøve igen," forklarer Ulrik Marschall kort inden, at dankortet altså kom op at køre igen.

Anbefaling: Gå offline
Han fortæller, at Nets' systemfolk har arbejdet intenst på at få dankortet op at køre igen.

Du kan selv holde øje med dankort-statussen på Nets' hjemmeside, hvis du kigger på 'trafiklyset' oppe i højre hjørne af skærmen. 

Indtil klokken 13 mandag eftermiddag anbefalede Nets alle butikker til at gå på offline-mode, så kundernes transaktioner mellem Nets og deres bank først bliver gennemført, når der er hul igennem til Nets-systemerne igen.

Fra klokken 13 skulle betalingsssystemet dog virke korrekt igen, oplyser Nets. 

Nede igen-igen

Det er ikke første gang, at der er problemer med dankortet i år.

Tilbage i april var det populære kort helt i knæ, mens det også i januar var betalingskortet var nede i ikke mindre end 11 timer, hvilket du kan læse om her.

2013 bød også på et par dankort-nedbrud, som du kan læse om her.

Læs også: 
Det gør ondt i mit hjerte, når Dankortet fejler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere