Artikel top billede

Streaming-topchef vil kontrollere operatørers bredbånds-hastigheder

CEO for Viaplay-koncernen mener, at internet-leverandørerne er lidt for dygtige til at tale om "op til-hastigheder."

Tidligere på året skabte Netflix en del debat ved at begynde at sende beskeder direkte til nogle kunder, hvis deres internetforbindelse hakkede.

Beskeden var nemlig ganske klar; at operatørernes netværk var overbelastet.

Missionen var naturligvis at lægge pres på internetudbyderen.

Nu melder den skandinaviske pendant til Netflix, Viaplay, sig også ind i den verbale disput med operatørerne om internetforbindelsernes faktuelle kvalitet.

"Det er meget vigtigt, at de, der køber mest båndbredde, faktisk får den båndbredde," siger svenske Rikard Steiber, der er administrerende direktør i MTGx og Viaplay, til Computerworld.  

"Operatørerne har været dygtige til at sige 'op til', så vi ser på, hvilken hastighed du egentlig har," foklrarer han. 

Fortæller I det til jeres kunder, hvis de ikke får den hastighed, de har betalt for?

"Vi har ikke markedsført det endnu, men det er muligt, at vi skal gøre det, for vi ved jo præcist, hvad folk får."

"Det er vigtigt, hvis kunderne har købt 5, 10 eller 100 Mbit/s, at de så også får det. Vi er på samme side som kunderne," lyder det fra Rikard Steiber.

Læs første del af interviewet: Viaplay i kamp mod Netflix

Internetoperatøren Verizon reagerede på Netflix' advarsler til kunderne med at melde ud, at Netflix ikke kunne bevise påstanden om overbelastede netværk.

"Der er intet grundlag for det, når Netflix hævder, at problemer med afspilningen udelukkende skyldes Verizons netværk," lød det blandt andet fra Verizon.

Viaplay er er en del af Viasat og leverer blandt andet Champions League, Premier League, Superliga og Formel 1 som streaming sammen med et hav af film fra eksempelvis Fox og Warner Brothers og serier fra eksempelvis TV3 og TV3 Plus.

Streaming-leverandøren er den største kommercielle udfordrer til Netflix her i landet og har klare ambitioner om ikke at lade den amerikanske streaming-gigant løbe med alt for mange af kunderne.

Læs mere om det i første del af interviewet med Rikard Steiber her.

Læs også:

Viaplay i kamp mod Netflix: Sådan skal streaming-kunderne kapres

Netflix versus internetoperatør: Hvem er skyld i ringe kvalitet

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre næsten perfekte apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere