Artikel top billede

Med disse tre våben vil Viaplay slå Netflix

Kampen om streaming-kunderne spidser til. Netflix har førertrøjen på, men Viaplay optrapper kampen. Her er de tre våben, der skal sikre sejren over Netflix.

Viaplay fintuner nu maskinen for at ruste streaming-tjenesten til kampen mod Netflix og HBO.

Ved at appellere til en bredere brugerskare håber tjenesten på at kunne få en større del af lagkagen.

Hurtigere film

Der går lang tid, fra filmtitler vises i biografen, til de kan købes eller lejes.

Den ventetid har Viaplay tænkt sig at beskære, så du i snit kan forvente en ventetid på 8-12 måneder fra biopremiere til Viaplay-leje.

På indholdssiden skal repertoiret også være bredere, så det både kan tiltrække mænd, kvinder og børn. Specielt sidstnævnte har ikke fået meget plads hos Viaplay, hvilket har været en fordel for Netflix.

Men nu vil Viasat altså også bygge en børnezone.

Samlet set vil udbuddet blive således:

"Vi vil tilbyde omkring 2.000 film og omkring 10.000 afsnit af forskellige serier," siger Rikard Steiber, der er administrerende direktør for streaming-butikken, til hardware.no.

Til de sportsinteresserede er Viaplay klar med indhold fra Formel 1, Champions League og flere af de amerikanske ligaer i eksempelvis basketball og amerikansk fodbold.

30 dage offline

En anden ting, der adskiller Viaplay fra konkurrenterne, er muligheden for at hente indhold og gemme det lokalt på telefonen eller tabletten.

Offline-funktionen gør det muligt at gemme en film eller serie i op til 30 dage.

"Når indholdet kan hentes ned, er brugerne ikke længere afhængige af netforbindelser, eksempelvis på ferieturen," forklarer Rikard Steiber.

Desuden skal understøttelsen af Cromecast og Apple Airplay forbedres i nyere versioner af tjenesten.

Disse teknologiske ændringer bliver implementeret i løbet af 2014.

Prisen halter lidt

I sidste måned fik prisen på et Netflix-abonnement et hak op i rigtig mange lande - dog ikke Danmark, hvor abonnementet starter ved 69 kroner.

Viaplay koster lidt mere.

79 kroner for et abonnement uden sport og 229 kroner med. Det bliver der ikke rokket ved i øjeblikket, men der gives dog ingen garantier.

"Vi fortsætter med den samme pris, men det er klart, at vi evaluerer prisen med jævne mellemrum," siger Rikard Steiber.

Læs også:

Streaming-topchef vil kontrollere operatørers bredbånds-hastigheder

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps

Nu skruer Netflix priserne op




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere