Artikel top billede

(Foto: Google)

Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen?

ComputerViews: Mere storage for færre penge har været en klar tendens i flere år, og nu er vi nået til ubegrænset storage for en fast, lav pris. I stedet skal pengene hentes ind på andre måder.

ComputerViews: Priserne på online storage har været for nedadgående i adskillige år.

Der er derfor heller ikke noget overraskende i, at vi nu er nået dertil, hvor en virksomhed som Google kan tilbyde ubegrænset lagerplads for 10 dollar om måneden på firmaets Drive for Work-tjeneste.

Dertil er ærkerivalen Microsoft ikke helt nået til endnu, men Redmond-rødderne har dog annonceret, at de vil tilbyde 1 TB storage til hver bruger på OneDrive for Business for beskedne 2,50 dollar om måneden. Det er under 15 kroner.

Tendensen er den samme, når det kommer til de tjenester, der retter sig mod forbrugerne.

Fra email-tjenester til billed-backup og ren online storage: Mængden af plads, man får smidt i nakken, stiger og stiger, og derfor har vi udsigt til en fremtid, hvor der ikke længere vil være nogen øvre grænse.

Derfor gør de det

Det betyder imidlertid ikke, at leverandørerne er blevet filantropiske foretagender.

Det betyder blot, at udviklingen er ved at føre os hen til et punkt, hvor selve storage-mængden ikke er noget, man kan differentiere sin tjeneste på.

Der skal bare være meget storage, helst ubegrænset, og så skal prisen være lav og sikkerheden høj.

Tre grunde til, at en virksomhed som Google vælger at tilbyde ubegrænset storage til kunderne, og Microsoft booster storage-niveauet (og formentlig også gør det til ubegrænset på et tidspunkt) til - objektivt set - ganske lave priser:

1) Virksomhederne ved, at jo mere data kunderne smider ud på deres online-drev, jo tættere knyttet bliver de til tjenesten.

2) Virksomhederne har formentlig en ganske klar forventning om, hvor meget data den gennemsnitlige kunde rent faktisk vil rykke ud i skyen. De ved derfor, at det i de fleste tilfælde vil være en god deal bare at kunne sælge det som "ubegrænset."

3) Den tredje grund er - og det gælder nok i særdeleshed i de gratis storage-tjenester - at du som bruger altid er penge værd på den ene eller den anden måde.

Om det så er i markedsføringsmæssige henseender, eller fordi du med den gratis og på sigt ubegrænsede online-storage samtidig bliver sluset ind i et større økosystem af tjenester og produkter, hvor man kan tjene penge på dig.

Din online storage fremtid

Det bliver interessant at se, om en online storage leverandør som Dropbox, der traditionelt har haft et rigtig godt tag i danskerne, vil kunne overleve uden også at matche Googles og Microsofts storage-plads-krig?

Det er slet ikke utænkeligt, at vi inden længe kommer dertil, hvor forbrugerne og virksomhederne er ret ligeglade med, hvor meget storage, man præcis får på online-tjenesterne.

Det vil nemlig uanset hvad være nok til al den data, man ejer. 

Så kommer kampen i stedet til at dreje sig meget mere om ting som privacy, brugervenlighed, stabilitet og det univers af tjenester, man i øvrigt får med online storage-løsningen.

Storage-mængden vokser voldsomt, og derfor bliver den del også mindre og mindre interessant.

Meget storage for en lav pris er blevet en grundpræmis, hvis man ønsker at lege med som leverandør.

Derfor skal pengene tjenes på andre måder.

Læs også:

Dropbox efter massiv konkurrence: Sådan kaprer vi danske brugere

Google dumper prisen på ubegrænset storage i skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere