Artikel top billede

Apple sænker iPod-priserne efter salgs-dyk

Salget af iPods er styrtdykket over de seneste år. Det får nu Apple til at sænke prisen kraftigt i løbet af de kommende dage.

Apples iPod falder med op til 25 procent i pris på den amerikanske Apple Store.

Inden for de næste par dage vil samme prisfald ramme den danske Apple Store og autoriserede butikker.

Det skriver Apple i en pressemeddelelse.

Sammen med den faldende pris tilføjer Apple også et fem-megapixel kamera og et udvidet farveudvalg af skinnende plastik på selskabets 16 gigabyte iPod-modeller, som ellers kun har været at finde på deres større modeller.

Prisfaldet sker efter en længere årrække af faldende salg af den ellers populære MP3-afspiller.

Tidligere var iPod'en ellers en af Apples største pengemaskiner, men de nyeste salgstal fra marts 2014 viser, at salget var faldet med 51 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Apple tjente i første kvartal af 2013 461 millioner dollar (2,5 milliarder kroner), hvilket svarer til blot en procent af Apples gigantiske 45,6 milliarder dollars (249,8 milliarder kroner) indtjening samme år.

For bare tre år siden stod iPod'en for 13 procent af Apples indtjening.

Anerkender fald i salg men fastholder iPod
Analytikere har flere gange udtrykt, at Apple burde droppe iPod'en, fordi det ikke længere er en forretning med vækst.

Langt de fleste Appleforbrugere lytter nu i stedet på deres musik på deres iPhones eller iPads.

"Jeg tror, at alle her (hos Apple red.) ved, at iPod har været en faldende forretning i et godt stykke tid," forklarede CEO hos Apple, Tim Cook, i januar til Wall Street Journal.

Da iPod Touch kom på markedet var det af mange anset - også af daværende CEO Steve Jobs - som firmaets svar på det stigende salg af Netbooks, der havde store markedsandele for syv år siden.

Prisfaldet kommer i forlængelse af andre Apple-produkter, som også er faldet i pris.

Blandt andet faldt Apples iMac i USA med 15 procent, og to uger før det blev der skåret 100 dollar af prisen for en MacBook Air.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere