Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google: En revolution inden for web-design på vej - se den her

Google er vældig begejstret for ny programmerings-model, som alle udviklere vil kunne anvende. Det er 'en ny verden' med enorme muligheder, mener selskabet.

Det skal være slut med at tumle med kodelinier og algoritmer, når man opbygger nye webapplikationer.

Det mener Google, der for alvor slår på tromme for en ny programmerings-model, der skal gøre det markant enklere selv at skrive nye web-applikationer.

Ideen er, at brugerne selv via en samling byggeklodser skal kunne sammensætte sine egne webapplikationer.

Værktøjskassen med de mange byggeklodser bygger på Web Components, der er en W3C-standard.

Ifølge selskabet er standarden vigtig, fordi den "introducerer en ny verden, hvor komponenter fra forskellige leverandører kan fungere sammen på samme side."

Googles eget bibliotek hedder Polymer, som ifølge Google sigter efter at gøre det nemmere at anvende Web Components som et sammenhængende system.

Ideen med Polymer ligner meget ideen bag blandt andet Java Enterprise Edition og Microsoft .Net, der ligeledes kan anvendes af udviklere til at dele komponenter og hurtigt bygge applikationer ved hjælp af andres kode.

Hundredetusinder af byggeklodser

Lykkes projektet, vil det betyde, at der vil være hundredetusindvis af mulige byggeklodser fra et hav af forskellige leverandører til rådighed for udviklerne, der skal i gang med at bygge en web-applikation.

Web Components har eksisteret siden 2010, men det er først nu, at udbredelsen er begyndt at tage fart.

Eksempelvis bliver Googles kommende browser, Chrome 36, den første browser, der kommer til at understøtte Web Components, når den lanceres om nogle uger.

Også Mozilla har indlemmet en række funktioner for at understøtte Web Components, ligesom Apple og Microsoft angiveligt er i gang med at overveje, om deres browsere skal understøtte Web Components i fremtiden.

Google har testet Web Component på sine egne sites i mindre målestok.

Eksempler på Google-sites, der er bygget med components, er
Polymer-sitet samt Googles Chrome-status-site.

Også Chrome OS i Googles Chromebooks anvender Web Components i løsningens virtuelle tastatur og mediaplayer.

Du kan finde registre, hvor udviklerne kan anvende og oploade deres components, på blandt andet Custom Elements, Component Kitchen og WebComponents.

Læs også:

Millioner af Android-apps på vej til din Chromebook

Er Google ved at miste interessen for disse store projekter (som vi har glædet os til)?

Slut med at taste passwords hele tiden: Sådan får du fremover adgang til Google

Galleri: Her er Googles nyheder - er på vej til dig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere