Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-kæmpe afviser revisorkritik: Regnskabsrod for 687 mio. kr. betyder ingenting

Kras revisorkritik af oppustede værdier for 687 millioner kroner i dansk it-firma gør ikke indtryk på de amerikanske ejere. Det er bare en "mellemregning", lyder det.

Et hul i regnskabet på mere end en halv milliard kroner i det danske it-firma Brightpoint Europe får ikke selskabets amerikanske ejere, Ingram Micro, til at ryste på hånden.

I det danske selskabs seneste regnskab har ledelsen bogført "tilgodehavender i tilknyttede virksomheder" på 687 millioner kroner - et tilgodehavende, som selskabets revisionsselskab, PwC, dog ikke vil lægge navn til. I stedet burde værdien af tilgodehavendet være nedskrevet til nul kroner.

Det betyder ifølge revisorerne, at Brightpoints årsresultat og egenkapital er pustet kunstigt op med et tilsvarende beløb. Uden det trecifrede milliontilgodehavende ville Brigthpoint Europe have et underskud på omkring 650 millioner kroner og en negativ egenkapital på omkring 350 millioner kroner.

Den alvorlige tvivl om værdierne i det danske selskab har dog ikke sat sig spor i Ingram Micros regnskaber eller meddelelser til børsen i New York, hvor koncernens aktie er noteret.

I Ingram Micros hovedsæde i Santa Ana i Californien bekræfter chefen for koncernens afdeling for investor relations, Damon Wright, at Ingram Micro har undladt at informere sine investorer om den voldsomme plet på det danske datterselskabs økonomi. Han henviser til, at det trecifrede milliontilgodehavende alene er en intern mellemregning i Ingram Micro-koncernen.

I en mail til Computerworld skriver Damon Wright:

"Der er tale om en intern mellemregning, som ikke påvirker Ingram Micros konsoliderede finansielle erklæringer som moderselskab, (...) og vi er i færd med at tage hånd om spørgsmålet på en passende måde."

Du kan læse hele Damon Wrights mail til Computerworld i bunden af denne artikel.

I den danske afdeling af Brightpoints Europes revisionsselskab PwC, ønsker man ikke at kommentere Damon Wrights udtalelser, ligesom man ikke ønsker at uddybe det forbehold, som man har taget for Brightpoint Europes regnskab.

I Ingram Micro-koncernen er det i øvrigt PwCs amerikanske afdeling, der tager sig af at revidere regnskaberne.

Ingram Micro overtog den samlede Brightpoint-koncern ved et opkøb tilbage i 2012.


Her er det svar, som chefen for Ingram Micros afdeling for investor relations, Damon Wright, har sendt til Computerworld:

"Our official response is that this is an intercompany receivable, which has no impact on the consolidated financial statements of Ingram Micro as the ultimate parent of Denmark (IMI) reflects the offsetting payable, and we are in the process of addressing it in the manner we believe is appropriate.
Damon Wright, Executive Director, Investor Relations, Ingram Micro Inc."

Læs også:

Dansk regnskabsrod for 687 mio. kr. kan ramme amerikansk it-kæmpe

Amerikansk it-gigant overvejer dansk comeback




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere