Artikel top billede

(Foto: Shutter_M /)

Virksomheds-apps er vejen frem

Man kan godt gøre virtualiserede Windows-applikationer tilgængelige på iOS og Android. Installerede og virtualiserede applikationer kan sagtens leve side om side i en EMM-løsning

Debat om mobility: Muligheden for at arbejde mobilt og fleksibelt øger jobtilfredsheden hos medarbejderne, samtidig med at produktiviteten stiger.

Det viser både danske og internationale undersøgelser. I Danmark er det formodentlig ekstra vigtigt at give mulighed for fleksibelt arbejde, for vi danskere har verdensrekord i at flekse:

I højere grad end andre steder ønsker danskerne at tilrettelægge arbejdstiden selv i den udstrækning, det er muligt.
Derfor vælger mange medarbejdere at arbejde delvist hjemmefra eller på farten, fordi deres arbejdsgivere har stillet smartphones, tablets og bærbare pc'er til rådighed.

Ikke mange tænker på, at smartphones og tablets indeholder store mængder data: I gennemsnit har en Apple iOS-enhed omkring 60 apps og 32 GB data. Selv om apps ikke bliver anset som en trussel, er det en kendsgerning at apps kan indsamle, lagre og sende sensitive data. Og at apps kan udveksle data mellem hinanden.

Fra håndtering af devices ...

Virksomheder, som har forstået sikkerhedsproblematikken, har investeret i første generations Mobile Device Management (MDM) løsninger.

Hermed sikres det, at medarbejderen bruger PIN-kode for at beskytte enheden, bruger en sikker e-mail-klient og at it-afdelingen kan slette alt indhold, hvis medarbejderen mister enheden eller stopper i virksomheden. Dette har været en optimal løsning, hvis medarbejderen primært har haft brug for at læse mails, have en opdateret kalender, bruge hhv. intranet og webtjenester.

Til øget fokus på virksomheds-apps

I takt med at virksomhederne har fået mere erfaring med sikkerhedsløsninger, vil mange tage det næste skridt for yderligere at øge produktiviteten.

Medarbejderne efterspørger i stigende grad adgang til applikationer fra sine mobile enheder, som tidligere kun var tilgængelige via pc.

Dette er ikke for at overflødiggøre brugen af pc'er, men for at medarbejderen kan udføre enkle opgaver, mens han eller hun er på farten. Gennem Mobile Application Management (MAM) kan medarbejderen betjene sig selv i en "virksomheds-app store" og downloade apps, som installeres på den mobile enhed, og som er enkle udgaver af de pc-baserede applikationer og systemer.

De installerede apps har den fordel, at de har device-specifikke brugergrænseflader, er enkle og giver en god brugeroplevelse.

Apps har brug for data, og derfor må adgang til filer og dokumenter også håndteres på en enkel måde.

Sikkerhedsmæssigt adskilles virksomhedsapps og -data fra private apps og -data, og it-afdelingen har adgang til at slette virksomhedsdata. Mobile Device Management (MDM) og MAM er i færd med at smelte sammen til komplette Enterprise Mobility Management (EMM) løsninger.

Med hvad med Windows applikationer? Størstedelen af dagens applikationer er jo Windows-baserede og kan ikke downloades til en iOS eller Android tablet.

Fortvivl ikke. Virtualisering af Windows-applikationer har været mulig i flere år, og man kan godt gøre virtualiserede Windows applikationer tilgængelige på iOS og Android. Installerede og virtualiserede applikationer kan sagtens leve side om side i en helhedsorienteret EMM-løsning.

Tiden er moden til at tage det næste skridt i mobilfunktionalitet for virksomheder. Der er taget hånd om sikkerheden, teknologien er tilgængelig, og medarbejderne ønsker at gøre andet og mere end bare at læse mails og tjekke kalenderen. De ønsker at få arbejdet gjort og at føle sig mindre tidspressede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere