Artikel top billede

Ny forskning: Personlige relationer slår teknisk kunnen

Hvis en gruppe skal løse et problem hurtigt og effektivt, er deltagernes interne og eksterne relationer helt afgørende. Viden og teknisk kunnen har langt mindre at sige.

Nye forskningsresultater fra DTU viser, at man alene ud fra holddeltagerne interne og eksterne forbindelser kan forudsige, hvor godt de vil arbejde sammen. Gode og stærke forbindelser er langt vigtigere end viden og teknisk kunnen, når gruppen skal løse problemer i fællesskab.

Det viser resultater fra en forskergruppe fra Danmarks Tekniske Universitet, som har samarbejdet med blandt andre MIT Media Lab.

"Det kan blandt andet have stor betydning for, hvordan man bedst sammensætter et team af forskere, ingeniører og andre grupper, når man ønsker at takle komplekse problemer," forklarer lektor Sune Lehmann fra DTU Compute.

Forskningsresultaterne, der netop er offentliggjort i det anerkendte forskningsmagasin Nature Scientific Reports, viser, at når man løser problemer inden for et konkurrencepræget miljø, så handler det ikke om, hvor mange mennesker, man kender eller netværker med, men i stedet hvor godt man kender dem.

"Til vores store overraskelse er den vigtigste faktor for en gruppes præsentation medlemmernes interne og eksterne forbindelser. Det er både vigtigere end medlemmernes tekniske evner og deres viden om opgaveemnet," forklarer Sune Lehmann.

Brug det i din virksomhed

"Da vi startede projektet, ønskede vi at forstå hvilke typer af gruppesammensætninger, der var mest effektive. Vi undersøgte først, hvem i det netværk, vi havde udvalgt, der var venner med hinanden. Vi sammensatte dernæst grupper med forskellige interne netværk," forklarer Sune Lehmann og tilføjer:

"For eksempel etablerede vi dels grupper, hvor alle var gode venner, dels hvor ingen kendte hinanden og dels grupper, hvor tre ud af fire var gode venner og så videre, og vi testede også deres tekniske viden, inden vi startede grupperne. Resultatet blev altså, at grupper med godt samarbejde er bedre end grupper med størst teknisk viden."

Du kan læse hele forskningsresultatet her fra Nature

Læs også: Få ny viden og funding til produktudvikling ved at samarbejde med universiteterne

Læs også: Her har du verdens-historiens ondeste super-computere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere