Artikel top billede

Ny businesssoftware krypterer din Gmail

En ny software, som tillader administratorer at kontrollere og kryptere Gmail, vil åbne op for flere businessbrugere på Googles populære platform, spår virksomheden bag.

En mindre krypteringvirksomhed, Virtru, har frigivet en version af firmaet services beregnet til Google Apps; Et marked, som firmaet tror har store forretningsmuligheder efter at flere og flere virksomheder bevæger sig over mod software i skyen.

Det skriver IDG News Service.

Google Apps har over 30 millioner brugere, og antallet er støt stigende, fordi virksomheder bliver stadig mere trygge ved tanken om, at det hele godt kan ligge i skyen.

Virtru arbejder på at få gjort email-krytering så enkelt som muligt, og firmaet har bygget en browser-extension til at kryptere indhold og vedhæftede filer.

Servicen giver også en udvidet kontrol over beskederne, så en administrator nemt kan have kontrol over hvem der skal have adgang og hvor længe - ligesom at beskeder kan have en tidsbestemt eksistens.

Gratis at prøve

For at give potentielle brugere en mulighed for at teste systemet, giver Virtru mulighed for at teste systemet gratis i en længere periode af 2014.

"Virtru for Business vil være gratis at prøve indtil en gang sidst i 2014 uanset hvor mange brugere, der sættes op," forklarer medstifter John Ackerly til IDG News Service.

"Efter prøvetiden forventer vi at sætte prisen til at være omkring 2,5 dollars per bruger per måned - før mængderabat."

I øjeblikket håndteres krypteringskoderne fra Amazons Web Services, men John Ackerly og Virtru forventer at komme med et nøgle-program, så virksomhederne selv kan stå for dem.

"Mange lande er ikke glade for, at et amerikansk firma sidder med koderne - specielt firmaer i Europa og Asien," forklarer John Ackerly.

Frygten kommer efter at Edward Snowden offentliggjorde en række dokumenter om NSA's adgang til amerikanske firmaers data.

Læs også: Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Læs også: Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere