Artikel top billede

Ny businesssoftware krypterer din Gmail

En ny software, som tillader administratorer at kontrollere og kryptere Gmail, vil åbne op for flere businessbrugere på Googles populære platform, spår virksomheden bag.

En mindre krypteringvirksomhed, Virtru, har frigivet en version af firmaet services beregnet til Google Apps; Et marked, som firmaet tror har store forretningsmuligheder efter at flere og flere virksomheder bevæger sig over mod software i skyen.

Det skriver IDG News Service.

Google Apps har over 30 millioner brugere, og antallet er støt stigende, fordi virksomheder bliver stadig mere trygge ved tanken om, at det hele godt kan ligge i skyen.

Virtru arbejder på at få gjort email-krytering så enkelt som muligt, og firmaet har bygget en browser-extension til at kryptere indhold og vedhæftede filer.

Servicen giver også en udvidet kontrol over beskederne, så en administrator nemt kan have kontrol over hvem der skal have adgang og hvor længe - ligesom at beskeder kan have en tidsbestemt eksistens.

Gratis at prøve

For at give potentielle brugere en mulighed for at teste systemet, giver Virtru mulighed for at teste systemet gratis i en længere periode af 2014.

"Virtru for Business vil være gratis at prøve indtil en gang sidst i 2014 uanset hvor mange brugere, der sættes op," forklarer medstifter John Ackerly til IDG News Service.

"Efter prøvetiden forventer vi at sætte prisen til at være omkring 2,5 dollars per bruger per måned - før mængderabat."

I øjeblikket håndteres krypteringskoderne fra Amazons Web Services, men John Ackerly og Virtru forventer at komme med et nøgle-program, så virksomhederne selv kan stå for dem.

"Mange lande er ikke glade for, at et amerikansk firma sidder med koderne - specielt firmaer i Europa og Asien," forklarer John Ackerly.

Frygten kommer efter at Edward Snowden offentliggjorde en række dokumenter om NSA's adgang til amerikanske firmaers data.

Læs også: Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Læs også: Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere