Artikel top billede

Ukrypterede HAS-systemer afslører store mængder data til alle, som kan få adgang til dem. Og man har ikke brug for hverken særlig viden om systemet eller om brugeren af det, for at få adgang til data. (Foto: Copyright: Denys Prykhodov, Ukraine Simferopol / Photographer: Denys Prykhodov)

Det intelligente hjem er en indbydelse til indbrud

Alle de fikse features ved et intelligent hjem som trådløs kontrol af automatiske dørlåse, intelligente varmesystemer og lysstyring er også en virkelig god kilde til planlægning af indbrud, viser ny forskning. Også selv om data er krypteret.

Hvis dit hjem er fyldt med trådløs smart styring af døre, gardiner, vinduer og varmesystem, så har du også leveret en ret detaljeret profil af dig selv og din families livsmønster, som uden de store problemer kan aflæses af uvedkommende og bruges til planlægning af indbrud.

Det viser forskning udført af professor Christoph Sorge og et hold forskere på det sydtyske Universität des Saarlandes.

"Mange af systemerne beskytter ikke tilstrækkeligt mod, at udenforstående kan få adgang til dem," siger Christoph Sorge.

En mini-pc er nok

I et forsøg brugte forskerne en mini-pc på størrelse med en pakke cigaretter til at "aflytte" det trådløse home automation system (HAS) hos to frivillige familier. På den måde kunne forskerne afgøre præcis hvor meget data om brugerne, et almindeligt HAS-system afslører.

Forskerne havde ikke adgang til andre oplysninger om de "aflyttede" familier.

Resultatet viser, at ukrypterede systemer afslører store mængder data til alle, som kan få adgang til dem. Og man har ikke brug for hverken særlig viden om systemet eller om brugeren af det, for at få adgang til data.

"Disse data kan analyseres, og på den måde kan man få adgang til systemkommandoer og statusmeddelelser - elementer, som afslører ganske meget om beboernes opførsel og vaner, og som kan bruges til at planlægge et indbrud," siger Christoph Sorge.

"Vi kunne finde ud af, hvornår huset var tomt, og hvordan mønstret var for funktionen af ventilations- og varmesystemet," fortæller han.

Analysen kunne forskerne bruge til at opbygge profiler for familiemedlemmerne.

Krypterede systemer afslører for meget

Selv krypterede systemer kan bruges til analysen. Antallet af krypterede meddelelser bidrager i sig selv til at afgøre, hvornår huset er tomt, viser forskningen.

Forskerne konkluderer ikke overraskende, at der forestår et ret stort arbejde med at sikre systemerne til de smarte hjem. Resultaterne af forskningen bliver fremlagt på en konference i Oxford 25. juli.

Læs også:
Ny funktion i iOS: Styr lyset med din iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere