Artikel top billede

Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Planen om at skære 18.000 stillinger væk i Microsoft ser ud til at påvirke medarbejdernes holdning til den nye topchef ganske voldsomt. Men der er ingen vej uden om.

Microsofts beslutning om at skære 18.000 stillinger bort, heraf 12.500 relateret til købet af Nokia, har fået et stigende antal medarbejdere til at tvivle på, at Satys Nadella er den rette topchef i selskabet.

Det skriver vores kolleger på Computerworld US.

Artiklen bygger på tal fra karriere-websitet Glassdoor, der før fyringsplanerne blev annonceret, gav Satya Nadella en 'approval rating' på 88 procent blandt nuværende og tidligere Microsoft-medarbejdere, der deltog i en online-undersøgelse.

Nu er den rating faldet til 69 procent.

Glassdoor udtaler dog til Computerworld US, at det endnu er lidt for tidligt at sige, hvordan fyringsrunden på sigt påvirker Microsoft-medarbejdernes opbakning til Nadella.

Hvordan klarer Microsoft udfordringerne

Mens det ikke er så overraskende, at nogle medarbejdere bliver noget skeptiske, når en omfattende fyringsrunde annonceres, så er det interessant, hvordan de mange store ændringer, der skal finde sted i Microsoft med den nye topchef ved roret, vil påvirke stemningen blandt medarbejderne på sigt.

Behovet for forandringer (og herunder ikke mindst effektiviseringerne) blev et stort tema på partnerkonferencen tidligere på måneden, hvor Computerworld deltog.

Det skyldes ikke mindst, at en mail fra Satya Nadella til de ansatte blev gjort offentlig tilgængelig:

"Alle teams i Microsoft må nu finde måder til at simplificere deres arbejde og bevæge sig hurtigere og mere effektivt," stod der blandt andet.

En anden topchef fra Microsoft, Kevin Turner, fortalte til Computerworld, at Microsoft "... har en større mulighed end nogensinde før for at få vækst. Men vi er nødt til at ændre vores måde at tænke på."

Ifølge Kevin Turner er der behov for et helt grundlæggende skift i kulturen i Microsoft:

"Man tænker på at beskytte sin forretning, når man har en markedsandel på 90 procent. Men når man kun har 14 procent, skal man tænke som en udfordrer. Man skal angribe. Og alle i Microsoft er nødt til at begynde at tænke som udfordrere," sagde han til Computerworld - læs mere om det her.

Læs også:

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse

Otte store problemer i Microsoft: Er der en kæmpe fyringsrunde på vej

Microsoft banket ned fra verdens tinder: Her er topchefens råd til ansatte og partnere




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Businessmann A/S

DevOps Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere