Artikel top billede

(Foto: Foto: jhaymesisvip, CC BY 2.0)

Ny gratis iPhone-app kan kryptere og hemmeligholde dine opkald

Den første gratis krypterings-app til samtaler er nu kommet til iPhone. Det er en gammel kending fra Android.

Signal er en ny gratis app, som kan kryptere dine samtaler iPhone. App'en forstyrrer samtalerne, så overvågningsglade regeringer eller ondsindede hackere ikke kan lytte med.

Det fortæller IDG News Service.

Signal er et Open Source Project, som kommer fra Open Whisper Systems, der også står bag Android-apps som RedPhone og TextSecure; begge er apps, som tillader krypterede samtaler eller beskeder.

Både RedPhone og den nye iPhone-version Signal kræver, at begge har app'en installeret, og Signal vil være kompatibel med sin Android-tvilling, der i en nærliggende fremtid vil blive kombineret med TextSecure og skifte navn til Signal.

Gratis som få

Signal er værd at nævne af to grunde.

Første punkt er, at det er gratis. Der findes mange applikationer, som giver krypterede kald og beskeder, men de er absolut ikke gratis, og er ofte rettet direkte mod enterprise-løsninger.

Derudover er det open source-kode, som app'en er baseret på.

Det betyder, at udviklere selv kan gå ind i koden og se, at krypteringen er god nok. I den seneste tid er frygten for, at softwarefirmaer har installeret "backdoors" i deres programmer for at støtte regeringer i deres overvågning, steget.

App'en fungerer ved, at man sætter telefonen op med sit telefonnummer, hvorefter at man bliver spurgt, om man vil gennemføre et "sikkert" kald hver eneste gang, at man ringer til en anden person med Signal eller RedPhone.

Opkaldet sker over en dataforbindelse.

Signal er blot en ud af mange nye krypterings-apps, som er kommet i kølvandet på Edward Snowdens mange afsløringer af NSA og metoderne til at overvåge ikke bare amerikanerne, men også resten af verden - og os.

Silent Circle kom tidligere på året med sin løsning (kræver månedlig betaling) og er partner med BlackPhone, som skulle være en af de mest sikre telefoner på markedet.

Læs også: 

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone

Denne telefon vil destruere sig selv om 5...4...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere