Artikel top billede

I Korea bygger de store fjernsyn. Her er et fra LG.

Her er de to vildeste fjernsyn lige nu - har du råd til dem?

Både Samsung og LG er klar med enorme husaltre. Priserne ligger dog i den uhyre pebrede ende. Se de to fladskærms-giganter her.

Et monster-fjernsyn til en monster-pris.

Det er præcis, hvad LG's nye kæmpefjernsyn er.

4K-kæmpen, der bærer det meget lidt mundrette navn 105UB9, står klar til levering i Korea i løbet af nogle få dage.

Et 105 tommer buet tv til en pris på 120 millioner koreanske won - eller 650.000 skattebelagte kroner. Prisen er naturligvis uden dansk moms og andre eventuelle afgifter.

De store fjernsyn er blevet flagskibsprojekter for leverandørerne, og det er kun ganske få dage siden, at Samsung lancerede sit bud på et kæmpe husalter på 105 tommer.

Enorme priser

Trods den pebrede pris for LG-modellen ser det dog stadig ud til at være det mest prisbevidste produkt i klassen.

Samsungs gigant får nemlig en endnu større prisseddel på 660.000 kroner.

Forspillet til de to udgivelser fandt i øvrigt sted i begyndelsen af året på CES-messen i Las Vegas, hvor begge producenter fortalte, at 105 tommer var på vej.

Biografformat

Hvis du lægger de surt opsparede penge på disken, og du trækker ét af de to 105 tommer fjernsyn med hjem, slipper du i det mindste for sorte bjælker øverst og nederst på skærmen, når du ser film.

De er nemlig begge bygget i ægte biografformat kaldet 21:9.

Et format som Philips tidligere har forsøgt sig med, men som firmaet valgte at droppe i 2012.

For at billederne ikke ender som en sløret grød, er opløsningen naturligvis tårnhøj.

De to fjernsyne betegnes som 4K-modeller, selv om opløsningen i realiteten er højere.

Det skyldes biografformatet, der trækker flere horisontale pixel, så eksempelvis LG-opløsningen ender på 5120 x 2160 pixel.

Herunder kan du se, hvordan Samsungs 105 tommer kæmpe ser ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere