Artikel top billede

Dit antivirus burde beskytte dig - men kan selv udgøre en trussel

Antivirus-løsningen, der skal beskytte softwaren på din computer, kan selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Som virksomhed gør man klogt i at undersøge antivirus-software, før man ruller det ud på medarbejdernes maskiner.

Mange af sikkerhedsprodukterne kan nemlig paradoksalt nok selv indeholde alvorlige sårbarheder.

Joxean Koret, der er researcher hos Singapore-firmaet Coseinc, er i en undersøgelse kommet frem til, at antivirus-programmer kan være lige så sårbare som de applikationer, de ellers skulle beskytte.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Infoworld.

Joxean Koret har analyseret en stribe antivirus-produkter og deres kode og hævder at have fundet dusinvis af sårbarheder, der kan udnyttes på afstand eller lokalt, i 14 af løsningerne.

Sårbarhederne tæller ifølge Infoworld alt fra denial-of-service-problemer til huller, der kan give kriminelle mulighed for at øge deres rettigheder i systemet eller afvikle kode.

Nogle af sårbarhederne blev fundet i selve engine-delen af antivirus-produkterne, andre i andre dele af softwaren.

"At udnytte huller i AV engives er ikke anderledes end i andre klient-applikationer," forklarer sikkerhedseksperten i sin præsentation af sårbarhederne.

Problemet bliver ekstra stort, fordi antivirus-engines typisk kører med de højeste system-rettigheder og derfor kan give de it-kriminelle adgang til kritiske systemfiler, skriver Infoworld blandt andet.

Mange kendte brands nævnes i undersøgelsen

Blandt de produkter, som Joxean Koret skal have fundet sårbarheder i, er Panda Security, Bitdefender, Kaspersky Lab, Sophos, AVG, Avira, Avast og F-Secure.

Tidligere på ugen fortalte vi, at der er fundet tre nuldagssårbarheder i antivirus-software fra Symantec.

Offensive Security, der arbejder med penetrations-test, har opdaget sårbarhederne, der kan gøre det muligt for en bruger, der er logget ind, at rykke til et højere sikkerhedsniveau på computeren.

Hvis sårbarhederne udnyttes, vil man potentielt kunne få adgang til system-filer, man ellers ikke burde kunne tilgå. Læs mere om det her.

Læs også:

Ups! tre sårbarheder fundet i antivirus fra Symantec

Stortest af 23 programmer: Her er den mest sikre antivirus-løsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere