Artikel top billede

Stor fyringsrunde i KMD - så mange mister jobbet

Opdateret: KMD er tvunget til at gennemføre stor fyringsrunde.

KMD har i dag tirsdag annonceret, at 120 medarbejdere skal fyres.

Det erfarer Computerworld fra en læser.

KMD bekræfter udmeldingen:

"KMD ønsker at være markedets førende leverandør af it-løsninger til samfundet. Det bliver KMD kun ved at levere sikre, effektive og fremsynede it-løsninger til konkurrencedygtige priser," skriver selskabet i en mail til Computerworld.

"KMD kan konstatere, at prissætningen i markedet fortsat skærpes. For at være en attraktiv leverandør i et marked, der netop nu - og i den kommende tid - er præget af en lang række større udbud med intens konkurrence, er det en grundlæggende forudsætning, at KMD kan matche prissætningen."

Rammer bredt

"Tilpasningen medfører, at virksomheden planlægger at opsige op til 120 ansatte på tværs af forretningen," lyder det fra selskabet. 

KMD-direktør Eva Berneke udtaler desuden:

"At tage afsked med dygtige medarbejdere er på ingen måder en fornøjelse. Men vi bliver nødt til at sikre, at KMD grundlæggende er en sund forretning. Ellers kan vi ikke være en markant aktør, der vinder kundernes opgaver. Det kræver et konstant blik på vores omkostninger. Sådan er markedet i dag."

"Det er vigtigt at have fokus på omkostningerne, men det er selvfølgelig også vitalt, at vi er tæt på vores kunder og forstår deres behov til fingerspidserne. Derfor valgte KMD før sommer at ændre på dele af vores organisation, så vi kommer endnu tættere på vores kunder. Vi skal sikre, at vores kunder oplever fuld opmærksomhed fra vores side."

Det nye KMD

Eva Berneke blev udnævnt til administrerende direktør i KMD i januar. Hun kom fra en stilling som direktør i TDC Erhverv.

I sidste måned bragte Computerworld et stort interview med Eva Berneke, hvor hun fortalte om den nye organisation og om, hvordan KMD skal se ud i fremtiden - læs artiklen her.

KMD havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder kroner og 2.960 fuldtidsansatte ved årets udgang.

Årets resultat lød på 64 millioner kroner - et markant fald i forhold til året før.

"Vi regner ikke med, at vi kommer tilbage til tidligere tiders vækstrater på fem til syv procent vækst. Det skyldes blandt andet den prisudvikling og konkurrence, der er kommet i markedet," forklarede Eva Berneke dengang om situationen. 

Læs også:

Her er KMD-bossens plan: Sådan skal KMD trimmes til fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere